Csokis álom torta

2012-06-20
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A csokoládénál nincsen bűnösebb, csábítóbb, hitványabb, de annál édesebb dolog a világon. :) Hiába, nem lehet lemondani róla.

Ezeket szerezd be:

  • 8 evőkanál vaj
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1 nagy tojás
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg búzadara
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 tábla étcsokoládé (darabokra törve)
  • 2 dl tej
  • vanília fagylalt (opcionális)

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Vajazzunk ki egy tetszőleges méretű tortaformát. Egy nagy tálban elektromos keverővel keverjük össze a vajat a cukorral, amíg krémes és könnyű állagú nem lesz, kb. 2-3 percen keresztül. Keverjük bele a tojást, a tejet és a vaníliát.

2. Lépés

Egy külön tálban habverővel dolgozzuk össze a lisztet, a búzadarát, a sütőport, a szódabikarbónát és sót. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz, és keverjük addig, amíg össze nem áll. Keverjük hozzá a csokoládé darabkákat. Ne sajnáljuk belőle! :)

3. Lépés

Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába. A tetejét még megszórhatjuk extra csokoládéval. Süssük 25 percig, vagy amíg a tészta a közepén is rendesen megsül.

Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni legalább 20 percig.

 

Tipp: Szeleteljük és szolgáljuk melegen a tetején vanília fagylalttal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 669 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Villámgyors csokis-mandulás torta

  • Csokoládétorta Gizitől

  • Csokis körtetorta liszt nélkül

  • Isteni csokitorta gyümölcsökkel

  • Tejszínes csokitorta diólisztből

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    527 kcal
  • Összes zsír

    29,3 g
  • Szénhidrát

    57,9 g
  • Fehérje

    7,5 g