Ananásztorta liszt nélkül
2013-05-28- Típus: Gyümölcstorta, Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Egy olyan receptet kerestem a fogyózó barátnőmnek, aminek nem tud majd ellenállni. Így hogy liszt nélkül készült a recept még ő is evett belőle két szeletet.
Ezeket szerezd be:
- 250 g krémtúró
- 250 g tehéntúró
- 50 g búzadara
- 3 tojás
- 40 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 konzerv ananász + más gyümölcs
- 50 ml víz
- 2 teáskanál zselatin
1. Lépés
Keverjük össze a két túrót, a tojást, a cukrot, a sütőport és a búzadarát, hogy egy sima tésztát kapjunk. Egy kerek tortaformát vajazzunk ki, béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát.
2. Lépés
Tegyük a tészta tetejére a lecsöpögtetett ananász szeleteket, kedvünk szerint akár több gyümölcsöt is használhatunk, majd tegyük előmelegített sütőbe és süssük 180°C-on 50 percig. Az ananász konzervből a szirupot ne öntsük ki!
3. Lépés
Sütőből való eltávolítás után a tortát hagyjuk teljesen kihűlni. Közben mérjünk ki 150 ml ananászlevet (ami a konzervben volt, ha nem akarjuk azt használni, akkor megteszi sima gyümölcslé is), adjunk hozzá 50 ml vizet. Melegítsük fel, és keverjünk bele 2 teáskanál zselatint. Amikor a sütemény kihűlt, megkenjük a zselével és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
10 525 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
214 kcal -
Zsír
7.7g -
Szénhidrát
21.4g -
Fehérje
15.4g