Áfonyás clafoutis

2013-10-12
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Az áfonyás clafoutis, vagyis tejespite az egyik kedvencemmé vált. Fanyarkás íze miatt kedvelem a legjobban.

Ezeket szerezd be:

  • 85g mandula
  • 25g sima liszt
  • csipet tengeri só
  • 140g porcukor
  • 3 nagy tojást
  • 4 tojássárgája
  • 375ml tejszín
  • 375g áfonya
  • vaj
  • porcukor

1. lépés

Őröljük fel a mandulát nagyon finom por állagúra, majd a keverjük hozzá a lisztet és a sót. Adjuk hozzá a cukrot, az egész tojást, tojássárgáját és a tejszínt. Dolgozzuk el egy robotgéppel, amíg krémes és sima lesz. A tésztát tegyük hűtőbe legalább 2 órára.

2. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzunk ki nyolc 10cm átmérőjű kisebb piteformát vagy egy nagyobbat. Szórjuk a megmosott áfonyát alulra.

3. lépés

Öntsük a tésztát az áfonyára, majd süssük 18-20 percig, vagy amíg enyhén megemelkedik. Tálaláskor porcukorral szórjuk le.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 021 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sok gyümölcsös clafoutis

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    448 kcal
  • Zsir

    35g
  • Szénhidrát

    27g
  • Fehérje

    8g