Tejszínes almaleves

2012-06-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy variáció a gyümölcslevesre, ha roskadásig lenne a gyümölcsfánk.

Ezeket szerezd be:

  • 4 nagy alma (vagy almabefőtt)
  • 5 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 rúd vanília
  • 2 dl tejszín
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk szegfűszeg
  • tejszínhab a tálaláshoz

1. Lépés

Egy lábasban melegítsük fel a tejet, tegyük bele cukrot, a fahéjat, a citromlevet, a vanília aromát és a szegfűszeget. Forraljuk fel, majd hűtsük le.

2. Lépés

Amikor eléggé lehűlt, összekeverjük az almabefőttel vagy a friss, felkockákoott almákkal, beleöntjük a tejszínt és újból hűtőbe tesszük.

 

Tipp: jó hidegen tálaljuk! Tálaláskor fújhatunk rá tejszínhabot, megszórhatjuk még egy kis fahéjjal vagy darált dióval.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 785 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hideg fehérboros almakrémleves dióval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    291 kcal
  • Összes zsír

    5,3 g
  • Szénhidrát

    59,4 g
  • Fehérje

    5,2 g