Tejszínes almaleves
2012-06-06- Típus: Almaleves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy variáció a gyümölcslevesre, ha roskadásig lenne a gyümölcsfánk.
Ezeket szerezd be:
- 4 nagy alma (vagy almabefőtt)
- 5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 rúd vanília
- 2 dl tejszín
- 1 kk fahéj
- 1 kk szegfűszeg
- tejszínhab a tálaláshoz
1. Lépés
Egy lábasban melegítsük fel a tejet, tegyük bele cukrot, a fahéjat, a citromlevet, a vanília aromát és a szegfűszeget. Forraljuk fel, majd hűtsük le.
2. Lépés
Amikor eléggé lehűlt, összekeverjük az almabefőttel vagy a friss, felkockákoott almákkal, beleöntjük a tejszínt és újból hűtőbe tesszük.
Tipp: jó hidegen tálaljuk! Tálaláskor fújhatunk rá tejszínhabot, megszórhatjuk még egy kis fahéjjal vagy darált dióval.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 785 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
291 kcal -
Összes zsír
5,3 g -
Szénhidrát
59,4 g -
Fehérje
5,2 g