Kávé, kakaó és rebarbara muffin

2013-06-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ennyi sok hozzávalóból csak finom muffint lehet készíteni. Ráadásul még megtöltjük egy mascarponés réteggel.

Ezeket szerezd be:

  • Muffin:
  • 180 g búzaliszt
  • 80 g cukor
  • 250 g kefir
  • 125 ml olaj
  • 1,5 evőkanál kávé
  • 1,5 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • Töltelék:
  • 125 g mascarpone
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 tojás
  • 200 g rebarbara

1. lépés

Először készítsük el a tölteléket. A mascarponehoz adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a vaníliát, a tojást és alaposan keverjük össze. A krémet tegyük hűtőbe.

2. lépés

Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Majd a nedves hozzávalókat is összekeverjük, majd egybe öntjük a két keveréket és egységes tésztává keverjük.

3. lépés

A muffin formákat vajazzuk ki, majd béleljük ki papírral.Tegyünk egy evőkanál tésztát a formákba, arra tegyük a mascarpones keveréket, és halmozzunk a tetejére tésztát újra, és a végén szórjuk meg a megmosott, feldarabolt rebarbarával.

4. lépés

Tegyük sütőbe és süssük körülbelül 20 percig 180°C-on. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 435 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    382 kcal
  • Zsír

    20.8g
  • Szénhidrát

    43g
  • Fehérje

    7g