Kávé, kakaó és rebarbara muffin
2013-06-02- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ennyi sok hozzávalóból csak finom muffint lehet készíteni. Ráadásul még megtöltjük egy mascarponés réteggel.
Ezeket szerezd be:
- Muffin:
- 180 g búzaliszt
- 80 g cukor
- 250 g kefir
- 125 ml olaj
- 1,5 evőkanál kávé
- 1,5 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- Töltelék:
- 125 g mascarpone
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 teáskanál liszt
- 1 tojás
- 200 g rebarbara
1. lépés
Először készítsük el a tölteléket. A mascarponehoz adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a vaníliát, a tojást és alaposan keverjük össze. A krémet tegyük hűtőbe.
2. lépés
Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Majd a nedves hozzávalókat is összekeverjük, majd egybe öntjük a két keveréket és egységes tésztává keverjük.
3. lépés
A muffin formákat vajazzuk ki, majd béleljük ki papírral.Tegyünk egy evőkanál tésztát a formákba, arra tegyük a mascarpones keveréket, és halmozzunk a tetejére tésztát újra, és a végén szórjuk meg a megmosott, feldarabolt rebarbarával.
4. lépés
Tegyük sütőbe és süssük körülbelül 20 percig 180°C-on. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 435 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
382 kcal -
Zsír
20.8g -
Szénhidrát
43g -
Fehérje
7g