Karamellfelfújt recept
2014-05-30- Típus: Karamellfelfújt
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-5
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Mióta megkaptam az új felfújt és szuflé formákat, nem tudok velük betelni. Egymás után jönnek a finomságok, a család legnagyobb örömére. :)
Ezeket szerezd be:
- 100g sótlan vaj
- 200g barna cukor + 4-5 evőkanál
- 200ml tejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál sima liszt
- 3 tojásfehérje
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. Vajazzuk ki a szuflé formákat. Mindegyik aljára szórjunk 1-1 evőkanál barna cukrot.
2. Lépés
Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd adjuk hozzá cukrot, a tejszínt, a vaníliát és egy nagyobb csipet sót. Karamellízaljuk a cukrot, és mikor buborékozni kezd, 1 perc múlva vegyük le a tűzről. 200 ml karamellt tegyünk félre a felszolgáláshoz.
3. Lépés
Keverjük össze a tojássárgáját, a lisztet, a maradék karamellel egy lábasban. Habverővel folyamatosan keverjük, majd közepes lángon sűrítjük. Öntsük át egy szitán, és hagyjuk hűlni 15 percig.
4. Lépés
Verjük fel a tojásfehérjét egy tálban, fokozatosan adagoljunk hozzá 2 evőkanál cukrot, aztán verjük egészen keményre. Körülbelül az egyharmadát a karamelles keveréknek öntsük hozzá, óvatosan forgassuk össze, majd szépen jöhet hozzá a karamell keverék többi része. Lassú mozdulatokkal sima krémet keverjünk, de úgy, hogy ne törjük meg a habot.
5. Lépés
Öntsük a krémet a formákba, majd addig sütjük míg megpuffadnak és arany színűek lesznek – körülbelül 10-12 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha rendben vannak, akkor azonnal tálaljuk a megmaradt karamellel leöntve, ha nem, akkor pár percig süssük még.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 439 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
545 kcal -
Zsír
35g -
Szénhidrát
6g -
Fehérje
4g -
Só
0.49g -
Cukor
54g