Csokis krémmel töltött kekszek

2014-10-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Remek választás a következő keksz elkészítése, nem csak gyerekzsúrra, születésnapra ideális, de bármilyen alkalomra készíthetünk egyedi formát.

Ezeket szerezd be:

  • Keksz:
  • 140g szobahőmérsékletű vaj
  • 175g liszt
  • 50g porcukor
  • 1 közepes narancs reszelt héja
  • A krémhez:
  • 100g mascarpone
  • 1 teáskanál porcukor
  • 25g étcsokoládé (55% vagy magasabb kakaótartalom)

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Tegyük a vajat egy tálba, majd a fakanállal keverjük simára. Hozzáadjuk a lisztet, porcukrot és a narancs héját, majd együtt összedolgozzuk. Gyúrjunk belőle egy labdát, és csomagoljuk fóliába. 1 órán keresztül hűtsük.

2. Lépés

A hűtés után tegyük ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra. Szaggassuk ki tetszőleges formára – például karácsonykor fenyőfa, csillag vagy hold alakúra, Halloweenkor tök vagy macska formájúra.

3. Lépés

Sütőpapírral belet tepsiben süssük a kekszeket körülbelül 15 percig, amíg halvány aranyszínű nem lesz. Hagyjuk állni egy ideig, majd hűtsük le teljesen a rácson.

4. Lépés

A mascaponában dolgozzuk el a porcukrot, majd jöhet hozzá a lehűtött olvasztott csokoládé. Dolgozzuk simára, majd a kekszek egyik felét kenjük meg vele, majd tapasszuk össze egy másik keksszel. 

Ha nem szeretnénk bíbelődni a krémmel, akkor akár lekvárral vagy nutellával is megkenhetjük őket. A kekszek sokáig elállnak, érdemes 1-2 nappal a buli előtt készíteni, mert addigra szépen megpuhul.

 

forrás: bbcgoodfood.com

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

7 945 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    219 kcal
  • Zsír

    14g
  • Szénhidrát

    22g
  • Fehérje

    2g
  • 0.25g
  • Cukor

    10g