Csokis krémmel töltött kekszek
2014-10-28- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 60 perc
Remek választás a következő keksz elkészítése, nem csak gyerekzsúrra, születésnapra ideális, de bármilyen alkalomra készíthetünk egyedi formát.
Ezeket szerezd be:
- Keksz:
- 140g szobahőmérsékletű vaj
- 175g liszt
- 50g porcukor
- 1 közepes narancs reszelt héja
- A krémhez:
- 100g mascarpone
- 1 teáskanál porcukor
- 25g étcsokoládé (55% vagy magasabb kakaótartalom)
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Tegyük a vajat egy tálba, majd a fakanállal keverjük simára. Hozzáadjuk a lisztet, porcukrot és a narancs héját, majd együtt összedolgozzuk. Gyúrjunk belőle egy labdát, és csomagoljuk fóliába. 1 órán keresztül hűtsük.
2. Lépés
A hűtés után tegyük ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra. Szaggassuk ki tetszőleges formára – például karácsonykor fenyőfa, csillag vagy hold alakúra, Halloweenkor tök vagy macska formájúra.
3. Lépés
Sütőpapírral belet tepsiben süssük a kekszeket körülbelül 15 percig, amíg halvány aranyszínű nem lesz. Hagyjuk állni egy ideig, majd hűtsük le teljesen a rácson.
4. Lépés
A mascaponában dolgozzuk el a porcukrot, majd jöhet hozzá a lehűtött olvasztott csokoládé. Dolgozzuk simára, majd a kekszek egyik felét kenjük meg vele, majd tapasszuk össze egy másik keksszel.
Ha nem szeretnénk bíbelődni a krémmel, akkor akár lekvárral vagy nutellával is megkenhetjük őket. A kekszek sokáig elállnak, érdemes 1-2 nappal a buli előtt készíteni, mert addigra szépen megpuhul.
forrás: bbcgoodfood.com
Értékelések
(4.3 / 5)
8 személy értékelt
7 945 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
219 kcal -
Zsír
14g -
Szénhidrát
22g -
Fehérje
2g -
Só
0.25g -
Cukor
10g