Szakács: HobbyChef

HobbyChef

Mottóm

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Magamról

Szeretek főzőcskézni, amióta nyugdíjas vagyok, sajnos időm is van rá. Aktív koromban külkereskedőként közel 50 országban megfordultam, 6 hónapot dolgoztam Ausztriában, 1 hónapot Németországban, s több mint 4 évet Iránban. Volt alkalmam a kultúrák, látnivalók megismerése mellett a helyi étel- és italkülönlegességeket is megkóstolni. Nem tudnék választani, szinte mindegyik ízlett. Szeretem az erős, csípős fűszereket, de emellett rengeteg fűszert használok. Persze, van aki mint pl. Nigella Lawson – még a csokoládéba is tesz chilit. Nekem ez idegen, bár Mexikóban kedvelt a csokis chilis szósz húsokhoz, s újabban Európában is divatba jött a cukrászoknál. Stahl Judit is használt már. És akkor a sztárchefek közül említsük még meg Gordon Ramseyt, Jamie Olivert, s a már sajnos többé nem főző, borozgató Keith Floydot, aki a fél világot beutazta, s a legszebb helyeken, a természet lágy ölén főzte meg a helyi specialitásokat. No és Benke Laci bácsi, aki bár fiatalabb, mint én, már 20 éve mindenki bácsizza. Kedvenc csatornáim közé tartozik a Spektrum, a Travel Chanel és a Tv Paprika is, számos kiváló szakácsával. Szóval szeretem a finom ételeket és italokat, s persze a szép nőket.

Receptjeim és cikkeim: HobbyChef

Karfiolleves rántás nélkül sajttal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Egy nagyon egyszerű, de finom leves. Kánikulában nem is vágytam rántásra és nokedlire. A karfiolt rózsára szedem, a répát félbe, ...

Tovább

Pizza Ratatouille

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A francia és az olasz konyha házasításának az eredménye. Próbáld ki, nagyon finom.

Tovább

Ratatouille rizzsel

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A lecsó minden fajtáját imádom. Ezúttal egy francia lecsót hoztam. Bár már több ratatouille receptet töltöttem fel, most azonban egy ...

Tovább

Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Ebben a kánikulában jól esik egy hideg krémleves. Nem cifráztam nagyon.

Tovább

Túrós csusza dióval

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Egy majdnem hagyományos csusza, egy apró csavarral. A végén a sült szalonna mellett még dió is került rá.

Tovább

Zöld pestos pizza sonkával és mozzarellával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Zöld pestos pizza sonkával, mozzarellával, lilahagymával, paradicsommal, hegyes paprikával, olívabogyókkal, chilivel.

Tovább

Toast csípős petrezselymes tofus fasírttal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Bár húsevő vagyok, kipróbáltam egy vegetáriánus fasírtot. Mivel kellően fűszeres, s csípős volt, ehetőnek találtam. Lilahagymával, fokhagymával, paradicsommal tálaltam.

Tovább

Spenótos-sonkás-sajtos omlett

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A hűtőben volt még spenót, amivel kezdeni kellett valamit, s nem volt kedvem sokáig főzőcskézni, így egy omlett mellett döntöttem.

Tovább

Rakott csirkemell sült zöldségekkel és petrezselymes rizzsel

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Eredetileg töltött csirkemellben gondolkoztam, de aztán annyi finomság (paradicsom, sonka, sajt, spenót) került a mellre, hogy ezt már nem lehetett ...

Tovább

Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Ezzel az étellel a sokrétűséget és sokszínűséget kívántam bemutatni. Vajas, sajtos, petrezselymes, snidlinges krémmel töltött krumpli, tejföllel töltött paradicsom, s ...

Tovább

Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Üdítő, finom étel. Még ebben a nyári kánikulában is jól esik.

Tovább

Vörösboros babgulyás gazdagon

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Bár ez inkább téli étel, megkívántam. Ehhez az időjárás is besegített, a kánikula után jelentősen leesett a hőmérséklet. Terveztem hozzá ...

Tovább