Zúzmara szelet
2014-02-20- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Nagyon finom habos-gyümölcsös sütemény. Jól porcukrozzuk meg a végén, úgy az igazi! :)
Ezeket szerezd be:
- 4 tojás
- 7 evőkanál porcukor
- 7 evőkanál liszt
- fél csg sütőpor
- 10 deka olvasztott margarin
- 25 deka áfonya
- A krém hozzávalói:
- 2 deci tejszín
- 2 deci tej
- 2-3 evőkanál búzadara
- 15 deka margarin
- 15 deka porcukor
- A tetejére:
- porcukor
- áfonya
1. Lépés
A szétválasztott tojások fehérjét habbá verem, majd egyenként hozzáadom a sárgáját, a porcukrot, a sütőporos lisztet és végül az olvasztott margarint.
2. Lépés
Egy 34×32-es sütőpapiros tepsibe teszem és 170-180 fokon megsütöm.
A krémhez a tejet felforralom, hozzáadom a búzadarát és sűrűre főzöm, majd kihűtöm.
3. Lépés
A margarinból és a porcukorból krémet keverek. A kihűlt búzadarával összekeverem.
A kihűlt tésztát kettő egyforma lapra vágom és a darás vajkrémmel megkenem. A krémbe az áfonyaszemeket beleszórom.
4. Lépés
A tejszínt habbá verem és az áfonyára rákenem.
A felső lapot ráteszem, majd jó sok porcukorral és áfonyával díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 112 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
587 kcal -
Zsír
39g -
Szénhidrát
54.9g -
Fehérje
7.3g -
Koleszterin
117mg -
Cukor
40.1g