Zöldségleves sült grízzel

2012-12-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Grízgombóc, grízgaluska leves. Nyámi. Rengeteget adtak óvodában, iskolában, otthon is. Anyu azonban másképp készítette. Ö a grízt előtte olajon megpirította. Mondom is hogyan.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Vegyes zöldség (bármi lehet)
  • 1 db Zöldségleveskocka
  • 5 dkg Liszt
  • 4 evőkanál Olaj
  • Fél csokor Petrezselyemzöld
  • : : : Sült grízhez: : : :
  • 2 evőkanál Búzadara
  • 1 kiskanál Olaj
  • 1 db Tojás
  • Késhegynyi Só

1. lépés

Körülbelül 7 dl zöldségleveskockával fűszerezett vízben puhára főzzük a zöldségeket.

2. lépés

Egy tálban jó alaposan összekeverjük a tojást és a búzadarát. Hozzáöntünk 1 evőkanál vizet és megsózzuk. Az így létrejött masszát forró olajon megpirítjuk (mindkét oldalát). Ha elkészült, akkor szedjük ki, tegyük félre.

3. lépés

Lisztből és olajból világos rántást készítünk, majd hozzáadunk egy kis hideg vizet. Ezt a rántást hozzákeverjük a leveshez, felforraljuk.

4. lépés

Forralás után a sült grízt is belefőzzük és a végén pedig apróra vágott petrezselyem zöldjével fűszerezzük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 433 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    508 kcal
  • Összes Zsír

    33,5 g
  • Koleszterin

    82 mg
  • Szénhidrát

    42,2 g
  • Fehérje

    10,1 g