Zöldségleves sült grízzel
2012-12-08- Típus: Szénhidrát nap, Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Grízgombóc, grízgaluska leves. Nyámi. Rengeteget adtak óvodában, iskolában, otthon is. Anyu azonban másképp készítette. Ö a grízt előtte olajon megpirította. Mondom is hogyan.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Vegyes zöldség (bármi lehet)
- 1 db Zöldségleveskocka
- 5 dkg Liszt
- 4 evőkanál Olaj
- Fél csokor Petrezselyemzöld
- : : : Sült grízhez: : : :
- 2 evőkanál Búzadara
- 1 kiskanál Olaj
- 1 db Tojás
- Késhegynyi Só
1. lépés
Körülbelül 7 dl zöldségleveskockával fűszerezett vízben puhára főzzük a zöldségeket.
2. lépés
Egy tálban jó alaposan összekeverjük a tojást és a búzadarát. Hozzáöntünk 1 evőkanál vizet és megsózzuk. Az így létrejött masszát forró olajon megpirítjuk (mindkét oldalát). Ha elkészült, akkor szedjük ki, tegyük félre.
3. lépés
Lisztből és olajból világos rántást készítünk, majd hozzáadunk egy kis hideg vizet. Ezt a rántást hozzákeverjük a leveshez, felforraljuk.
4. lépés
Forralás után a sült grízt is belefőzzük és a végén pedig apróra vágott petrezselyem zöldjével fűszerezzük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 433 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
508 kcal -
Összes Zsír
33,5 g -
Koleszterin
82 mg -
Szénhidrát
42,2 g -
Fehérje
10,1 g