Zöldséges-kókuszos rizssaláta

2012-11-29
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ezt a receptet még az egyik ismerősöm próbálta ki. Elmondása szerint finom. Azt hiszem, az egyik alkalommal én is elkészítem.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg Rizs
  • 1 evőkanál Kókuszreszelék
  • 2 db Tojás
  • 5 dkg Gomba
  • 5 dkg Dió (sós mogyoró is jó)
  • 4 dkg Vaj
  • 1 db Paradicsom
  • Fél Kígyóuborka
  • 1 kiskanál Chilipaprikapor
  • Petrezselyem
  • Kakukkfű

1. lépés

A rizst elsőnek is a szokásos módon puhára pároljuk, a tojást pedig keményre főzzük. Egy másik edényben a kókuszreszeléket aranybarnára megpirítjuk, de úgy, hogy zsiradékot nem adunk hozzá, csak álá natúr.

2. lépés

A gombát felszeleteljük, majd vajon megpirítjuk. Ha kész, akkor a gombát, a főtt rizst, a pirított kókuszreszeléket és a cikkekre vágott főtt tojást egybeöntjük. Chilipaprikaporral, egy kicsi petrezselyemmel, kakukkfűvel és apróra tört dióval megszórjuk és jó alaposan összekeverjük az egészet.

3. lépés

Végezetül szintén hozzákeverjük a szeletekre vágott kígyóuborkát és a cikkekre aprított paradicsomot.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 199 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    586 kcal
  • Összes Zsír

    37,1 g
  • Koleszterin

    207 mg
  • Szénhidrát

    49,7 g
  • Cukor

    3,4 g
  • Fehérje

    17,3 g