Zöldborsókrémleves tortellinivel és sajttal

2013-12-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Az egyik nap ügy döntöttem, hogy zöldborsókrémlevest csinálok, de nem is akármilyet. Tartalomként tortellinit tettem bele, a végén pedig sajttal szórtam meg. Nekünk piszkosul ízlett! :)

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg zöldborsó
  • 0.5 db kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db kicsi sárgarépa
  • 1 kicsi krumpli
  • 1 db zöldségleveskocka
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • petrezselyem (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregano (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál vegeta
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • füstölt sajt
  • 8 db tortellini (sonkás)
  • olívaolaj

1. lépés

Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymákat, majd rádobom az aprított zöldségeket, végül a zöldborsót.

2. lépés

Fűszerezem, adok hozzá 1/2 liter vizet, belerakom a tortelliniket, megfőzöm.

3. lépés

Kiveszem a tortelliniket, öntök bele tejet. Botmixerrel összekeverem.

4. lépés

Visszarakom a tortelliniket, felforralom.

5. lépés

Tálaláskor egy tányérba merem a levest, belehelyezek 4 tortellinit, teszek rá egy kanál tejfölt, reszelek rá sajtot, s díszítem egy petrezselyem levéllel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 855 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    529 kcal
  • Zsír

    22,1 g
  • Koleszterin

    48 mg
  • Szénhidrát

    61,7 g
  • Cukor

    13,2 g
  • Fehérje

    23,6 g