Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel
2013-11-29- Típus: Sertéspörkölt
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
A családom sertéspörköltre éhezett, ezért nem hagyhattam annyiban. Jó kis vörösborral bolondítottam és nokedlit szaggattam mellé.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg sertéscomb (vagy lapocka)
- 2 db Vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paprika
- 4 db paradicsom
- chilipaprika (ízlés szerint)
- pörkölt fűszerkeverék
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- pörköltszaft kocka (vagy Gulaschsaft)
- őrölt köménymag (elhagyható)
- 2 evőkanál disznózsír (olajjal helyettesíthető)
- 1 dl vörösbor
- 2 evőkanál tejföl
- - : : : Nokedlihez : : : -
- 20 dkg liszt
- 1 db tojás
- só (ízlés szerint)
- 1 dl víz
- 1-2 teáskanál olaj
- - : : : Díszítéshez : : : -
- chilipaprika
- 1 db nagyobb paradicsom
- Salátalevél (fodros)
1. lépés
A húst kockára vágom, a hagymát, fokhagymát, paprikákat és paradicsomot darabolom.
2. lépés
Egy serpenyőben olajon a hagymát dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, és addig keverem, míg a hús kifehéredik. Megszórom borssal, paprikával, pörköltszaft kockával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort és készre főzöm, keverek bele egy kevés tejfölt.
3. lépés
Közben kikeverem a tésztát, majd a forrásban lévő vízbe kiszaggatom a nokedlit.
4. lépés
Tálalok. A tányérra szedek nokedlit, ráhalmozom a pörköltet, díszítem egy chilipaprikával, salátalevéllel és paradicsomszeletekkel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 019 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
718 kcal -
Összes Zsír
20,5 g -
Koleszterin
190 mg -
Szénhidrát
69 g -
Cukor
7,9 g -
Fehérje
56 g