Vörösboros ratatouille kolbásszal
2014-03-31- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
A lecsó minden formájában jöhet, de figyelem, ezt a receptet csak azoknak ajánlom, akik szeretik a csípőset!
Ezeket szerezd be:
- 6 db paprika (lecsó)
- 3 db csípős hegyespaprika
- 3 db chilipaprika
- 2 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db nagyobb krumpli
- 1 db újhagyma (zöldjével)
- 3 db újhagyma zöldje
- 0.5 db nagyobb cukkini
- 1 db kicsi padlizsán
- 3 db paradicsom
- 1 db zellerszár
- 6 db olívabogyó (chili paprikával töltött)
- 6 db fekete olívabogyó
- 1 evőkanál kapribogyó
- kakukkfű (ízlés szerint)
- rozmaring (ízlés szerint)
- bazsalikom (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 250 g füstölt kolbász
1. Lépés
A hagymákat megpucolom. A vöröshagymát félbe, majd karikára vágom. A fokhagymát aprítom, az újhagymát, paprikákat karikára vágom. A krumplikat megpucolom, s kockára vágom. A cukkinit, padlizsánt hosszában félbe, majd negyedbe vágom, felszeletelem, a paradicsomokat nyolcadalom. A rozmaringot, kakukkfüvet leszedem a száráról, a bazsalikomot aprítom. Az újhagyma és zellerszárakat 2 cm-es darabokra vágom.
2. Lépés
Egy serpenyőben olívaolajon megpirítom a hagymákat és a zellert.
3. Lépés
Rádobom a paprikákat, a krumplit, majd a cukkinit és a padlizsánt, végül a paradicsomot. Ráteszem a fűszernövényeket, fűszerezem.
4. Lépés
Belekerülnek az olíva- és kapribogyók, a szeletelt kolbász, a darabolt újhagymaszárak.
5. Lépés
Öntök rá vörösbort és chiliszószt, kis idő múltán elzárom a tűzhelyet. Tálalok.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 054 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
595 kcal -
Zsír
27,7 g -
Koleszterin
53 mg -
Szénhidrát
66,5 g -
Cukor
15,8 g -
Fehérje
21,8 g