Vaníliás panna cotta eperszósszal

2012-07-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Panna cotta, panna cotta. Finom kocsonyás, hideg desszert, ami lágyan olvad el a szánkban.

Ezeket szerezd be:

  • 300 ml tejszín (zsíros)
  • 1,5 lap zselatin
  • 50 g vaníliás cukor
  • 1/2 tk vanília aroma
  • 250 g friss eper
  • 1 evőkanál méz

1. Lépés

Áztassuk a zselatint hideg vízbe legalább öt percig. Közben egy lábasban melegítsük fel a tejszínt, cukrot és a vanília aromát. Keverjük össze, amíg a cukor feloldódik. Tegyük hozzá a zselatint, és keverjük, amíg az teljesen fel nem oldódik. Öntsük kis üvegcsékbe, poharakba és tegyük a hűtőbe legalább négy órán keresztül.

2. Lépés

Készítsük el a tetejére az epres szószt.

Hozzávalók:
250 g friss eper
1 evőkanál méz

Keverjük össze a fele epret a sziruppal egy turmixgépben vagy egy botmixer segítségével. Vágjuk a többi epret apró kockákra, és adjuk hozzá a keverékhez. Tegyük hideg helyre, és amikor a panna cotta eléggé megszilárdult, tálalás előtt kanalazzunk a tetejére.

Fogás: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

8 041 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Panna cotta erdei gyümölcsös dressinggel

  • Vaníliás panna cotta karamellizált naranccsal

  • Narancsos-mákos panna cotta

  • Citromos panna cotta

  • Epres panna cotta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    201 kcal
  • Összes zsír

    4,4 g
  • Szénhidrát

    22,9 g
  • Fehérje

    0,9 g

Kommentek