Vaníliás-fahéjas chia puding

2015-08-04
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Mostanában nagyon rá vagyok kattanva a chia pudingra, szerintem nagyon finom és nem mellesleg egészséges is.

Ezeket szerezd be:

  • 500 ml mandulatej
  • 1 tk fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vanília rúd
  • édesítőszer vagy barna cukor ízlés szerint
  • 4 evőkanál chia mag

1. Lépés

Keverjük össze a tejet, a fahéjat, chia magot és a citromhéjat egy lábasban. Kaparjuk ki a vanília magjait, majd tegyük bele a lábasba. Kevergetve forraljuk fel, majd vegyük is le a tűzről. Adjunk hozzá ízlés szerint egy kis barna cukrot vagy édesítőszert, kavarjunk rajta párat, aztán hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Miután lehűlt, tegyük zárható befőttesüvegbe és tegyük a hűtőbe legalább 1 éjszakára, ezalatt fog szépen besűrűsödni.

Rengetegszer csináltam, de nekem sosem sűrűsödött be előbb, pedig nagyon imádom, és legszívesebben már 1 óra múlva falnám. :) Óránként rázogassuk meg egy kicsit.

Tálaláskor szórjuk meg egy kis fahéjjal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

14 289 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vaníliapuding sárgabarackkal

  • Banános-narancsos puding csokival és mogyoróval

  • Kókuszos-csokoládés quinoa puding

  • Házi vaníliás puding eperrel

  • Házi csokoládé puding

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    440 kcal
  • Zsír

    38.3g
  • Szénhidrát

    19.5g
  • Fehérje

    9.3g
  • Koleszterin

    0mg
  • Cukor

    4.6g