Vaníliás-fahéjas chia puding
2015-08-04- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 15 perc
Mostanában nagyon rá vagyok kattanva a chia pudingra, szerintem nagyon finom és nem mellesleg egészséges is.
Ezeket szerezd be:
- 500 ml mandulatej
- 1 tk fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vanília rúd
- édesítőszer vagy barna cukor ízlés szerint
- 4 evőkanál chia mag
1. Lépés
Keverjük össze a tejet, a fahéjat, chia magot és a citromhéjat egy lábasban. Kaparjuk ki a vanília magjait, majd tegyük bele a lábasba. Kevergetve forraljuk fel, majd vegyük is le a tűzről. Adjunk hozzá ízlés szerint egy kis barna cukrot vagy édesítőszert, kavarjunk rajta párat, aztán hagyjuk kihűlni.
2. Lépés
Miután lehűlt, tegyük zárható befőttesüvegbe és tegyük a hűtőbe legalább 1 éjszakára, ezalatt fog szépen besűrűsödni.
Rengetegszer csináltam, de nekem sosem sűrűsödött be előbb, pedig nagyon imádom, és legszívesebben már 1 óra múlva falnám. :) Óránként rázogassuk meg egy kicsit.
Tálaláskor szórjuk meg egy kis fahéjjal.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
14 289 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
440 kcal -
Zsír
38.3g -
Szénhidrát
19.5g -
Fehérje
9.3g -
Koleszterin
0mg -
Cukor
4.6g