Valentin-napi desszert recept

2014-02-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy egyszerű krémet használtam ehhez a valentin-napi desszerthez, de bármilyen más krémmel is elkészíthető a recept.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db tojás
  • 10 dkg finom liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2 dkg kakaópor
  • A krémhez:
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 db tubusos sűrített tej

1. Lépés

A puha margarint habosítjuk a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojásokkal, majd a lisztet és a kakaóport is belekeverjük.

2. Lépés

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és vékonyan elkenjük a masszát. Előmelegített sütőben kb. 160 fokon 18 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, kiszaggatjuk szív alakú formával a szíveket.

3. Lépés

Krém készítése: vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét és amikor már felolvadt a csokoládé, hozzáadjuk a sűrített tejet.
Ezután már csak megkenjük a szíves formából készített sütit és fogyaszthatjuk is.

Gluténmentesen is elkészíthető.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 819 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyetalléros teasütemény

  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

  • Diós angyalszem

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    392 kcal
  • Zsír

    25.6g
  • Szénhidrát

    37.5g
  • Fehérje

    6g
  • Koleszterin

    84mg
  • Cukor

    21.7g