Újévi kocsonya
2015-12-10- Típus: Kocsonya receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 3:0 p
- Elkészítés: 3:10 p
Mai ebédem: kocsonya. Ez igazándiból újévre készült, de annyi volt az étel, hogy csak most került rá a sor.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg sertéshús (1 db sertésláb)
- 20 dkg csülök
- 0,5 db sárgarépa
- 0.5 db fehérrépa
- 0.5 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika (+2 db díszítéshez)
- 1 db tojás
- só (ízlés szerint)
- egész fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 0,5 db citrom
- 1 szál petrezselyem
1. lépés
A húsokat alaposan megmosom, majd 6 dl vízben felteszem főni. Lassú tűzön forralásig főzöm. A habját leszedem, majd beleteszem a felszeletelt zöldségeket, fűszerezem. Addig főzöm, míg a hús megpuhul.
2. lépés
Közben a tojást megfőzöm, felszeletelem, a citromból vágok két karikát.
3. lépés
A húsokat leszedem a csontról, két tálban elosztom, mellé a zöldségeket, petrezselymet, tojást és citromot. Merek rá levest. Majd kiteszem a teraszra, hogy megdermedjen. (Mivel most éjszaka fagypont alá megy, ez könnyen megtörténik.)
4. lépés
Fogyasztáskor egy lapostányérra borítom, facsarok rá citromot, s szórok rá pirospaprikát, díszítem egy chilivel. Fehérkenyérrel és vörösborral fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 923 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
407 kcal -
Zsír
15,7 g -
Koleszterin
229 mg -
Szénhidrát
13,2 g -
Cukor
4 g -
Fehérje
52,2 g