Túrós-meggyes kevert
2012-04-03- Típus: Édes sütemények, Pite
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ezeket szerezd be:
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- reszelt citromhéj
- ½ csomag túró
- 3 ek hígabb tejföl
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- ¼ kg meggy
- porcukor
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra. Kenjük és lisztezzünk ki egy sütőformát. A tojásokat a cukorral verjük habbá, amíg sima nem lesz. Hozzákeverjük a kicsit felkevert tejfölt, belereszelünk citromhéját, belemorzsoljuk a túrót, majd végül a sütőporral elkevert lisztet.
2. A sütőformába öntjük a kevert tésztát és a tetejére szórjuk a megmosott és kimagozott meggyeket (használhatunk befőttet is).
3. 160 C-on megsütjük körülbelül 20 percig, vagy amíg barnul a teteje. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Értékelések
(4 / 5)
7 személy értékelt
7 492 megtekintés