Túrós-meggyes kevert

2012-04-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ezeket szerezd be:

  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • reszelt citromhéj
  • ½ csomag túró
  • 3 ek hígabb tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • ¼ kg meggy
  • porcukor

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra.  Kenjük és lisztezzünk ki egy sütőformát. A tojásokat a cukorral verjük habbá, amíg sima nem lesz. Hozzákeverjük a kicsit felkevert tejfölt, belereszelünk citromhéját, belemorzsoljuk a túrót, majd végül a sütőporral elkevert lisztet.

2. A sütőformába öntjük a kevert tésztát és a tetejére szórjuk a megmosott és kimagozott meggyeket (használhatunk befőttet is).

3. 160 C-on megsütjük körülbelül 20 percig, vagy amíg barnul a teteje. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

7 492 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér