Tökös-brokkolis krémleves
2013-04-27- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
A krémlevesekben az a jó, hogy hidegen, melegen egyaránt fogyasztható. Ilyenkor nyáron különösen hidegen szoktuk fogyasztani.
Ezeket szerezd be:
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 burgonya
- 1 nagy brokkoli
- 1/2 tök
- 1,5 l zöldségleves
- 150 g feta sajt
- dió
1. lépés
Megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát egy kanál olajon. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a kockára vágott burgonyát. Pirítsuk 3-4 percig. Hámozzuk meg a tököt, vágjuk kockákra.
2. lépés
A brokkolit mossuk át, majd szedjük virágjaira. Adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket a lábashoz, és öntsük rá a levest. Puhára főzzük a zöldségeket, és keverjük hozzá a lereszelt feta sajtot. Ekkor sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze egy turmixgépben krémes állagúra. Tálaljuk egy kanál natúr joghurttal és a pirított dióval.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 574 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
277 kcal -
Zsír
9g -
Szénhidrát
38.1g -
Fehérje
13.8g