Tengeri hal langusztával
2013-09-25- Típus: Karcsúsító ételek, Különleges hal receptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Langusztát külföldön ettem elsőnek. Egyszer, itthon tök véletlenül találtam az egyik hipermarket eldugott fagyasztójában. Le is csaptam rá és összedobtam ezt.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Tengerihal-filé
- 1 kg megtisztított, feldarabolt Languszta
- 30 dkg Paradicsomszósz
- 1-2 db Vöröshagyma
- 5 gerezd Fokhagyma
- Olaj
- Petrezselyem
- Só
- Bors
1. lépés
Olajon megpirítjuk az apóra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott tengerihal-filét. Lassút tűzön pároljuk, időnként kevergetve.
2. lépés
Ha már a hal félig elkészült, akkor beletesszük a karikákra vágott fokhagymát és a feldarabolt langusztát.
3. lépés
Amikor a hal már megfőtt, hozzáadjuk a paradicsomszószt és petrezselyemmel, sóval, borssal fűszerezzük. Pár percig még rotyogtatjuk, végül levesszük a tűzről.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 325 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
453 kcal -
Összes Zsír
13,4 g -
Koleszterin
420 mg -
Szénhidrát
12,6 g -
Cukor
6,5 g -
Fehérje
69,7 g