Tavaszi friss saláta
2012-07-11- Típus: Fehérje nap, Reteksaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
A friss finom salátát nagyon szeretem. A megszámlálhatatlan variáció mindig olyan újdonságokat tud hozni, amit nem lehet megunni.
Ezeket szerezd be:
- 1 kisebb fej Saláta
- 4 db Retek
- 4 db Újhagyma
- 2 db Tojás
- 10 dkg Sonka
- 2 dl Kefír
- 5 dkg Márványsajt
- Só
- Bors
1. lépés
A hozzávalókat előkészítjük. A tojást keményre főzzük és felszeleteljük, a salátát kicsi darabokra tépkedjük, a hagymát és a retket szeletekre, míg a sonkát kis kockákra vagy csíkokra vágjuk. Az egészet egy tálba öntjük és alaposan összekeverjük.
2. lépés
A szósszal folytatjuk. A kefirt elkeverjük az áttört márványsajttal, majd sóval és borssal ízesítjük. Ha kész a dresszingünk, akkor a salátánkat leöntjük vele. Érdemes előtte várni a fogyasztással az ízek kedvéért. Tegyük be addig hűtőbe és fogyasszuk jó hidegen.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 048 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
341 kcal -
Összes Zsír
19,6 g -
Koleszterin
224 mg -
Szénhidrát
18,1 g -
Cukor
9,6 g -
Fehérje
24,9 g