Szicíliai gombás spagetti fehérborral
2014-01-28- Típus: Gombás tészta receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Olasz ízek kétfajta gombából, fehérborral bolondítva. Más néven: Spaghetti siciliani con due funghi e vino bianco.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg laskagomba
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 db póréhagyma
- 1 db újhagyma (zöldjével)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika (zöld)
- 1 db chilipaprika (piros)
- 1 evőkanál kapribogyó
- 2 szál petrezselyem
- olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
- 0.5 db citrom
- 2 kiskanál vaj
- 1 dl fehérbor
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 250 g tészta (spagetti)
1. Lépés
A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a pórét és chilit karikázom és újhagymát hosszában 2 cm-es darabokra, a gombákat, petrezselymet nagyobb darabokra vágom.
2. Lépés
A tésztát sós vízben megfőzöm.
3. Lépés
Közben serpenyőben olívaolajon a hagymákat megpirítom, ráteszem a gombákat, kaprit és a chilit, kevés vajat, fűszerezem, facsarok bele citromot, dinsztelem. Öntök hozzá fehérbort és főzőtejszínt.
4. Lépés
Készre párolom, rászórom a petrezselymet és az újhagymát, hozzákeverem a tésztát.
5. Lépés
Tálalok, díszítem egy chilipaprikával.
TIPP: Reszelt parmezánt is tehetünk rá, aki sajtimádó az szeretni fogja még jobban.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
2 719 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
883 kcal -
Zsír
16,6 g -
Koleszterin
109 mg -
Szénhidrát
133,9 g -
Cukor
7,9 g -
Fehérje
41,2 g