Sós keksz
2012-11-22- Típus: Sós ropogtatni való, Szénhidrát nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Amikor átugrunk az anyóshoz egy kis ebédre, akkor nincs olyan alkalom, hogy ne lenne ilyen finomság az asztalon.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Liszt
- 2 Tojássárgája
- 8 dkg Margarin
- 1 dl Tejföl
- Késhegynyi Szódabikarbóna
- Só
- 1 db Tojás
- Köménymag
- Szezámmag
1. lépés
A lisztet, a tojássárgáját, a margarint, a tejfölt, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük és félkemény tésztát gyúrunk belőle.
2. lépés
Ahogy meggyúrtuk a tésztát, körülbelül 4 milliméter vastagra kinyújtjuk, majd egy derelyevágó segítségével négyszögeket vágunk ki belőle.
3. lépés
A tetejüket bekenjük tojással és köménymagot, szezámmagot szórunk rájuk. Betesszük az előmelegített sütőbe és 190 °C-on sütjük tovább. Akkor jó, amikor a színe világos aranybarnás lesz.
Értékelések
(3.4 / 5)
11 személy értékelt
15 812 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
494 kcal -
Összes Zsír
27,2 g -
Koleszterin
155 mg -
Szénhidrát
51,5 g -
Fehérje
11,3 g