Saslik zöldségekkel
2015-02-16- Típus: Nyárson sült receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Imádom a grillezett finomságokat. Most sertéshúsból készítettem el a saslikot.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg sertéshús (sovány)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db csípős zöldpaprika
- 3 db paradicsom
- 1 db cukkini
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- grill fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 1 bögre rizs
- 2 szál petrezselyem
1. Lépés
A húst kockára vágom, fűszerezem, meglocsolom olívaolajjal, vágok rá fokhagymát, s beteszem a hűtőbe legalább egy napra.
2. Lépés
Másnap a zöldségeket megmosom. A cukkini végeit levágom, háromba szeletelem. A hagymát megpucolom, ugyancsak három részre vágom. Az előre beáztatott rizst felteszem főni. A húsokat feltűzöm három nyársra.
3. Lépés
Egy nyél nélküli serpenyőbe olajat öntök, belé helyezem a nyársakat és a zöldségeket, fűszerezem. Majd felteszem őket lefedve párolni.
4. Lépés
Egy idő után leveszem a fedőt, s tovább sütöm.
5. Lépés
Amikor már eléggé megsült, megfordítom a serpenyő tartalmát. A végén rövid időre beteszem a sütőbe grill fokozatra.
6. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra rizst, egy pálca saslikot, s minden zöldségből egyet, s díszítem a rizst petrezselyem-zölddel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 005 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
718 kcal -
Zsír
13,8 g -
Koleszterin
110 mg -
Szénhidrát
97,8 g -
Cukor
11,3 g -
Fehérje
50,8 g