Saslik zöldségekkel

2015-02-16
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Imádom a grillezett finomságokat. Most sertéshúsból készítettem el a saslikot.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg sertéshús (sovány)
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db csípős zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 db cukkini
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • grill fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 1 bögre rizs
  • 2 szál petrezselyem

1. Lépés

A húst kockára vágom, fűszerezem, meglocsolom olívaolajjal, vágok rá fokhagymát, s beteszem a hűtőbe legalább egy napra.

2. Lépés

Másnap a zöldségeket megmosom. A cukkini végeit levágom, háromba szeletelem. A hagymát megpucolom, ugyancsak három részre vágom. Az előre beáztatott rizst felteszem főni. A húsokat feltűzöm három nyársra.

3. Lépés

Egy nyél nélküli serpenyőbe olajat öntök, belé helyezem a nyársakat és a zöldségeket, fűszerezem. Majd felteszem őket lefedve párolni.

4. Lépés

Egy idő után leveszem a fedőt, s tovább sütöm.

5. Lépés

Amikor már eléggé megsült, megfordítom a serpenyő tartalmát. A végén rövid időre beteszem a sütőbe grill fokozatra.

6. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra rizst, egy pálca saslikot, s minden zöldségből egyet, s díszítem a rizst petrezselyem-zölddel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 005 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Petrezselymes grill falatok

  • Mediterrán csirke kebab

  • Perzsa pulyka kebab

  • Birka saslik recept

  • Marha Kebab grillezve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    718 kcal
  • Zsír

    13,8 g
  • Koleszterin

    110 mg
  • Szénhidrát

    97,8 g
  • Cukor

    11,3 g
  • Fehérje

    50,8 g