Sajtos párnácskák
2013-03-15- Típus: Párna receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
A leveles tészta mindig megkönnyíti a dolgunkat. Bármilyen finomsággal tölthető, gyorsan elkészíthető finomság.
Ezeket szerezd be:
- 2 lap leveles tészta
- 200 g morzsolt feta
- 85 g ricotta sajt
- 1 tojás
- Só és bors
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál szezámmag
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy keverő tálban dolgozzuk össze a sajtokat, a tojást, egy csipet sót és egy csipet fekete borsot. Villával gyorsan keverjük össze, majd tegyük hőtűbe.
2. lépés
Egy sima, enyhén lisztezett felületen hajtsuk ki a leveles tészta lapokat. Használjunk sodrófát, és nyújtsuk 12×12 cm-es négyzetre. Egy késsel vágjuk egyenlő négyzetekre, összesen 9 darabot kapunk belőle.
3. lépés
Mindegyik négyzet közepére tegyünk egy dió nagyságú halmot a sajtos keverékből. Fogjuk meg a bal alsó sarkát a négyzetnek, majd átlósan hajtsuk fel a jobb felső sarokhoz, így egy háromszöget fogunk kapni. Villával, majd az ujjunkkal nyomkodjuk le a tészta széleit, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle.
4. lépés
A párnácskákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejüket kenjük meg tojássárgájával. Szórjunk rá szezámmagot, majd toljuk be a sütőbe és 200°C-on süssük szép aranybarnára őket.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
6 859 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
209 kcal -
Zsír
15.4g -
Szénhidrát
9.3g -
Fehérje
9g