Sajtos párnácskák

2013-03-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A leveles tészta mindig megkönnyíti a dolgunkat. Bármilyen finomsággal tölthető, gyorsan elkészíthető finomság.

Ezeket szerezd be:

  • 2 lap leveles tészta
  • 200 g morzsolt feta
  • 85 g ricotta sajt
  • 1 tojás
  • Só és bors
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál szezámmag

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy keverő tálban dolgozzuk össze a sajtokat, a tojást, egy csipet sót és egy csipet fekete borsot. Villával gyorsan keverjük össze, majd tegyük hőtűbe. 

2. lépés

Egy sima, enyhén lisztezett felületen hajtsuk ki a leveles tészta lapokat. Használjunk sodrófát, és nyújtsuk 12×12 cm-es négyzetre. Egy késsel vágjuk egyenlő négyzetekre, összesen 9 darabot kapunk belőle. 

3. lépés

Mindegyik négyzet közepére tegyünk egy dió nagyságú halmot a sajtos keverékből. Fogjuk meg a bal alsó sarkát a négyzetnek, majd átlósan hajtsuk fel a jobb felső sarokhoz, így egy háromszöget fogunk kapni. Villával, majd az ujjunkkal nyomkodjuk le a tészta széleit, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle.

4. lépés

A párnácskákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejüket kenjük meg tojássárgájával. Szórjunk rá szezámmagot, majd toljuk be a sütőbe és 200°C-on süssük szép aranybarnára őket.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 859 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sonkás táskák

  • Kolbászos-macisajtos batyuk

  • Gombás táskák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    209 kcal
  • Zsír

    15.4g
  • Szénhidrát

    9.3g
  • Fehérje

    9g