Sajtos-baconös muffin
2015-01-19- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy kiadós leves mellé sokszor készítek sós muffint, de egy bögre teával vacsorára is kitűnő választás.
Ezeket szerezd be:
- 12 db muffinhoz:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 2 db tojás
- 1 dl étolaj
- 2 dl tejföl
- 10 dkg bacon
- 2-3 db újhagyma
- 1 tubusos mackósajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 2 tk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- só, bors
1. Lépés
A bacont felkockázni, majd egy serpenyőbe tenni és szép pirosra sütni. Ezután kiszedni a zsírból és kihűteni.
2. Lépés
A hagymát vékonyan felkarikázni, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztani, végül kiszedni és szintén kihűteni.
3. Lépés
Egy tálba beletenni a kétféle lisztet, majd beleszitálni a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót, és frissen őrölt borsot keverni hozzá. (a sóval óvatosan bánni mert a bacon is sós)
4. Lépés
Egy másik tálba beletenni a tejfölt, a tojást, az olajat és jól kikeverni. Ezután a lisztes keverékhez önteni a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverni. Végül beletenni a kihűlt bacont és a hagymát, majd így is összekeverni.
5. Lépés
A muffin formába egy kiskanál masszát tenni, majd közepébe mélyedést nyomni és beletenni egy teáskanál tubusos krémsajtot.
6. Lépés
Ezután a tetejére kanalazni a maradék tésztát, majd megszórni füstölt reszelt sajttal.
7. Lépés
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 25-30 perc alatt szép pirosra sütni. A sütőből kivéve kicsit várni, majd a formából rácsra szedni és kihűteni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 519 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
694 kcal -
Zsír
49.5g -
Szénhidrát
42.7g -
Fehérje
20.9g -
Koleszterin
140mg -
Cukor
0.8g