Sajtleves zöld spárgával, fehérborral
2013-06-13- Típus: Krémlevesek, Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ez a könnyű és krémes leves gyorsan meg van. Ha szeretjük a spárgát, akkor nekünk való!
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg ementáli sajt
- 10 dkg trapista sajt
- 6 síp zöld spárga
- 3 gerezd fokhagyma
- extraszűz olívaolaj
- egy nagy kanál vaj
- 4 dl tej
- 1 dl fehér bor (Muskotály)
- 3 gerezd fokhagyma
- liszt
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
1. Lépés
A spárgák végeit levágom, majd feldarabolom, sós cukros vízben előfőzöm. A sajtot lereszelem. A fokhagymákat aprítom.
2. Lépés
Egy lábasban kevés olajon megolvasztom a vajat, benne a fokhagymát megdinsztelem, szórok rá lisztet, összekeverem, felöntöm a tejjel, s a spárga főzővízével.. Fűszerezem. Beleteszem a spárgákat néhány csúcs kivételével. Állandó keverés mellett hozzáadom a sajtot. Amikor megolvadt beleöntöm a bort.
3. Lépés
Tálaláskor ráteszem a spárga csúcsokat. Fokhagymás, olívaolajos bruschettával fogyasztom. Fehér bort iszom hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 342 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
672 kcal -
Zsír
50g -
Szénhidrát
15.3g -
Fehérje
32.4g