Répakrémleves recept

2012-12-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Én nagyon sokáig nem ettem répakrémlevest. Tudtam, hogy van olyan, de sose jött össze. Aztán egyszer sok volt itthon a répa, az agyam meg csak járt.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db Sárgarépa
  • 2 db nagyobb Krumpli
  • 1,2 l Zöldségleves
  • 2 dl Tej
  • 1 evőkanál Olaj
  • 1 evőkanál Kakukkfű
  • 1 csipet Só
  • 1 csokor Petrezselyemzöld

1. lépés

A vöröshagymát és a sárgarépát szeletekre, míg a krumplit kockákra vágjuk.

2. lépés

Forró olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a répát és a krumplit. Kakukkfűvel és sóval fűszerezzük és abban a szent pillanatban zöldséglevessel felöntjük.

3. lépés

Közepes fokozaton rotyogtatjuk tovább körülbelül 25-30 percen keresztül. 25 perc után mixerrel pépesítjük és végül hozzákeverjük a tejet. A teljes pompa kedvéért, a tálalásnál szórjuk meg petrezselyemzölddel.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 177 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    304 kcal
  • Összes Zsír

    9,4 g
  • Koleszterin

    4 mg
  • Szénhidrát

    47,7 g
  • Cukor

    11,8 g
  • Fehérje

    8,5 g