Rakott cheddar sajtos zöldbab
2012-06-21- Típus: Tepsis zöldségétel
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
Egészen egyszerű dolgunk van ezzel a recepttel, ha nem akarunk sokat vacakolni a főzéssel.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag zöldbab (fagyasztott)
- 15 dkg reszelt cheddar sajt
- 4 nagy tojás
- 3 csésze tej
- 1 csésze liszt
- 1/2 teáskanál só
- 8 csík szalonna
- ízlés szerint só, bors
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Olajozzunk ki egy közepes méretű serpenyőt. Tegyük fel a zöldbabot főni, ha nem előre elkészített fagyasztott változatot használnánk. Utóbbi esetében nagyon könnyű dolgunk van, ezért én is így készítem, de ha valakinek van a kertben zöldbab, akkor hagyományos módon főzze meg vagy félig párolja meg.
2. Lépés
Egy közepes méretű tálban keverjük össze a zöldbabot a reszelt sajttal. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a tojást, a tejet, lisztet és a sót. Tovább fűszerezhetjük másmilyen fűszerekkel is, pl. majoránnával vagy oregánóval. Öntsünk rá a zöldbabra. Szórjuk a szeletekre vágott szalonnát a tetejére. Süssük 35 percig, amíg a sajt megpirul a tetején.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 413 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
620 kcal -
Összes zsír
37,1 g -
Szénhidrát
33,9 g -
Fehérje
36,7 g