Rácsos linzer

2012-11-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ha linzer, akkor a mamám. Istenien tudja elkészíteni. Bár a linzerből is számtalan elkészítési mód létezik, én most az egyiket osztanám meg.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Liszt
  • 30 dkg Margarin
  • 30 dkg Cukor
  • 2 db Tojás
  • Baracklekvár

1. lépés

A jó kis puha margarint a tojással összekeverjük. Belekeverjük cukrot és a lisztet, majd masszívan átforgatjuk, összegyúrjuk. Gyúrás után a tésztát szétválasztjuk.

2. lépés

Az egyik felét a tepsink méretére kinyújtjuk és a már margarinnal alaposan kikent tepsibe helyezzük. Ezután finom baracklekvárral bekenjük a tetejét.

3. lépés

Kézügyességünk most következik. A tésztánk másik felét körülbelül 1 cm-es csíkokra sodorjuk. Ezeket a csíkokat rácsszerűen a baracklekvárra helyezzük. (A fantáziánk végtelen, használjuk ki!)

4. lépés

A tojásnak a sárgáját jól felhabosítjuk, majd ezzel bekenjük a rácsainkat. Behelyezzük a sütit az előre melegített sütőbe és körülbelül 20 percen át süssük olyan 220-230 °C-on.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

7 003 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Túrós rácsos kocka

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1217 kcal
  • Összes Zsír

    63,3 g
  • Koleszterin

    82 mg
  • Szénhidrát

    153,7 g
  • Cukor

    89,9 g
  • Fehérje

    11,3 g