Pirított nyelvhal recept
2013-09-09- Típus: Különleges hal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Mi az a nyelvhal? Ezt a kérdést tettem fel én is, amikor Görögországban az egyik étterem étlapján megláttam. No, a nyelvhal leginkább a Földközi- és a Balti-tengerben él, de az Északi-tenger különböző részein is előfordul. Nagyon finom szálkamentes, hófehér húsú halacska. Itthon sajnos nagyon kevés helyen lehet kapni, de azért nem lehetetlen a beszerzése.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Nyelvhalfilé
- 2 gerezd Fokhagyma
- 4 evőkanál Olaj
- Bazsalikom
- Petrezselyem
- Liszt
- Só
1. lépés
A zacskós halfilét kiolvasztjuk, a nedvességet letörölgetjük róla, és lisztben alaposan megforgatjuk/átforgatjuk.
2. lépés
Olajon megpirítjuk a kicsire összevágott fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és fokhagymát. Ezután beletesszük a lisztes halszeleteket, sózzuk és mindkét oldalát készre sütjük.
TIPP: Ha a halfilét sütjük, akkor a vége felé tegyünk rá egy kis vajat. A vaj gyönyörűen megolvad és valami isteni finom ízt ad neki.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
7 250 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
286 kcal -
Összes Zsír
15,9 g -
Koleszterin
89 mg -
Szénhidrát
3,6 g -
Fehérje
31,8 g