Pirított nyelvhal recept

2013-09-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Mi az a nyelvhal? Ezt a kérdést tettem fel én is, amikor Görögországban az egyik étterem étlapján megláttam. No, a nyelvhal leginkább a Földközi- és a Balti-tengerben él, de az Északi-tenger különböző részein is előfordul. Nagyon finom szálkamentes, hófehér húsú halacska. Itthon sajnos nagyon kevés helyen lehet kapni, de azért nem lehetetlen a beszerzése.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Nyelvhalfilé
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 4 evőkanál Olaj
  • Bazsalikom
  • Petrezselyem
  • Liszt

1. lépés

A zacskós halfilét kiolvasztjuk, a nedvességet letörölgetjük róla, és lisztben alaposan megforgatjuk/átforgatjuk.

2. lépés

Olajon megpirítjuk a kicsire összevágott fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és fokhagymát. Ezután beletesszük a lisztes halszeleteket, sózzuk és mindkét oldalát készre sütjük.

TIPP: Ha a halfilét sütjük, akkor a vége felé tegyünk rá egy kis vajat. A vaj gyönyörűen megolvad és valami isteni finom ízt ad neki.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

7 250 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tengerihal-filé mangóval

  • Spárgás rántott nyelvhal

  • Tengerihal-filé mediterrán módra

  • Tengeri hal fokhagymás zöldmártásban

  • Lecsós tengerihal-filé tojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    286 kcal
  • Összes Zsír

    15,9 g
  • Koleszterin

    89 mg
  • Szénhidrát

    3,6 g
  • Fehérje

    31,8 g