Perzsa pulyka kebab
2012-07-24- Típus: Nyárson sült receptek
- Nemzetiség: Perzsa
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 50 perc
A kebabot nem lehet megunni, mióta Tunéziában jártam, azóta imádom minden formájában.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg pulyka darálthús
- 1 kisebb hagyma, aprítva
- 2 gerezd darált fokhagyma
- 1/4 csésze friss petrezselyem, apróra vágva
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1/4 teáskanál koriander
- 1/4 teáskanál pirospaprika
- 1/4 teáskanál chili por
- só és friss bors (ízlés szerint)
1. Lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a darált pulykát, hagymát, fokhagymát, petrezselymet, a zsemlemorzsát, a további fűszereket, sót, borsot, keverjük el egyenletesen és formázzunk belőle ovális alakú húsgolyókat. Helyezzük a hűtőszekrénybe legalább 30 percre. Grillezés előtt áztassuk a fa nyársakat vízbe legalább 30 percig.
2. Lépés
Amikor készen állunk a sütésre, melegítsük elő a grillt, majd óvatosan kis olajjal megfújva helyezzük rá a húsokat, majd mindegyiket süssük 10-15 percig, vagy amíg szépen pirosra sülnek.
Tipp: Tálaljuk vegyes zöldséggel, salátával, joghurtos mártással.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 476 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
185,4 kcal -
Zsír
8,3 g -
Fehérje
22,9 g -
Szénhidrát
5,1 g