Penne gombával és mángolddal
2014-01-20- Típus: Gombás tészta receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Valami tésztás finomságra vágytam. Vettem gombát, mángoldot és ezt dobtam össze. Nagyon pöpec lett!
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg tészta (penne)
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 0.5 db póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db bogyiszlói paprika
- 0.5 db hegyes csípős zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- 2 levél mángold
- 1 szál petrezselyem
- 100 g füstölt sajt
- chiliszósz (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 5 db fekete olívabogyó (magnélküli)
- 5 db zöld olívabogyó (chili paprikával töltött)
1. Lépés
A vöröshagymát, fokhagymát apróra, a pórét, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom, a mángoldot és a petrezselymet darabolom, a füstölt sajtot durván lereszelem.
2. Lépés
A tésztát sózott vízben felteszem főni.
3. Lépés
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat, majd a paradicsomot és a gombát. Amikor már kész, hozzákeverem a megfőzött tésztát.
4. Lépés
Tálalok, teszek rá olívabogyókat és reszelt sajtot, locsolok rá chiliszószt.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 196 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1339 kcal -
Zsír
58,1 g -
Koleszterin
251 mg -
Szénhidrát
152,7 g -
Cukor
16,2 g -
Fehérje
58,8 g