Párolt tengerihal-filé csiperkegombával

2013-09-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A múltkori tengeri halas bevásárlásból, a másik csomagot csiperkegombásan készítettem el.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Tengerihal-filé
  • 10 dkg Csiperkegomba
  • 1 db Sárgarépa
  • 2 db Vöröshagyma
  • 1,5 dl Száraz fehérbor
  • 1,5 dl Tejszín
  • 3 evőkanál Olaj
  • 1 db Alma
  • 1 db Citrom
  • Bors

1. lépés

A halszeleteket sóval és borssal jól bedörzsöljük, majd egy kevés fehérborral meglocsoljuk. A serpenyőnkbe beleteszünk egy kevés olajat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a halszeletek feléig érjenek. Sózzuk, citromlével és a maradék fehérborral meglocsoljuk. A halat puhára pároljuk.

2. lépés

Egy másik edényben vajon megpirítjuk a felszeletelt vöröshagymát és a gombát. Amikor megpirult, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a felkarikázott répát. 5-10 perc rotyogtatás után, belekeverjük a tejszínt és addig főzzük, amíg egy krémes alapot nem kapunk.

3. lépés

Előkapunk egy tűzálló tálat, beletesszük a halat, leöntjük a tejszínes hagymás-gombás mártásunkkal, felkockázott almával megszórjuk és pár percig előmelegített sütőbe tesszük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 145 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

  • Kagyló vegyes zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    405 kcal
  • Összes Zsír

    22 g
  • Koleszterin

    83 mg
  • Szénhidrát

    21,5 g
  • Cukor

    11,2 g
  • Fehérje

    25,5 g