Párolt tengerihal-filé csiperkegombával
2013-09-05- Típus: Karcsúsító ételek, Különleges hal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
A múltkori tengeri halas bevásárlásból, a másik csomagot csiperkegombásan készítettem el.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Tengerihal-filé
- 10 dkg Csiperkegomba
- 1 db Sárgarépa
- 2 db Vöröshagyma
- 1,5 dl Száraz fehérbor
- 1,5 dl Tejszín
- 3 evőkanál Olaj
- 1 db Alma
- 1 db Citrom
- Bors
- Só
1. lépés
A halszeleteket sóval és borssal jól bedörzsöljük, majd egy kevés fehérborral meglocsoljuk. A serpenyőnkbe beleteszünk egy kevés olajat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a halszeletek feléig érjenek. Sózzuk, citromlével és a maradék fehérborral meglocsoljuk. A halat puhára pároljuk.
2. lépés
Egy másik edényben vajon megpirítjuk a felszeletelt vöröshagymát és a gombát. Amikor megpirult, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a felkarikázott répát. 5-10 perc rotyogtatás után, belekeverjük a tejszínt és addig főzzük, amíg egy krémes alapot nem kapunk.
3. lépés
Előkapunk egy tűzálló tálat, beletesszük a halat, leöntjük a tejszínes hagymás-gombás mártásunkkal, felkockázott almával megszórjuk és pár percig előmelegített sütőbe tesszük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 209 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
405 kcal -
Összes Zsír
22 g -
Koleszterin
83 mg -
Szénhidrát
21,5 g -
Cukor
11,2 g -
Fehérje
25,5 g