Paradicsomos-csirkehúsos penne
2012-10-02- Típus: Húsos tészták, Pennék
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A következő receptet akkor ötlöttem ki, mikor benéztem a hűtőbe és improvizálnom kellett a családnak valami finom vacsorát. Ez lett belőle, nem mondták, hogy nem ízlik nekik. :)
Ezeket szerezd be:
- 1 kg csirkemell, kockákra vágva
- 2 nagy vöröshagyma
- 300 g koktél paradicsom
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál oregánó
- só, bors ízlés szerint
- 1 nagy pohár tejföl
- 500 g penne tészta
- 20 dkg sajt
1. Lépés
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk szeletekre és kevéske olajon kezdjük el megdinsztelni. A csirkemelleket vágjuk kockákra, sózzuk meg, majd mikor a hagymát megpirultak, tegyük hozzá a lábashoz. Ízlés szerint borsozzuk és szórjuk meg a fűszerekkel.
2. Lépés
Tegyünk fel egy nagy lábas bő sós vizet, majd főzzük meg benne a tésztát. Mikor a csirkemellek nagyjából megpuhultak tegyük hozzá a tejfölt s keverjük el. Addig főzzük, ameddig el kezd besűrűsödni, majd utána jöhet bele a félbevágott koktél paradicsom. Rottyantsuk össze, majd le is vehetjük a tűzről.
3. Lépés
Olajozzunk ki egy magas falú tepsit. A húsos szószt keverjük össze a készre főtt penne tésztával, majd öntsük a tepsibe. A tetejére tegyük a reszelt sajtot, majd azt szórjuk meg bazsalikommal és oregánóval, majd tegyük 200°C-ra előmelegített sütőbe. Akkor vehetjük ki, mikor kezd megpirulni a tetején a tejfölös szósz és a sajt.
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
11 096 megtekintés