Paradicsomos-csirkehúsos penne

2012-10-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A következő receptet akkor ötlöttem ki, mikor benéztem a hűtőbe és improvizálnom kellett a családnak valami finom vacsorát. Ez lett belőle, nem mondták, hogy nem ízlik nekik. :)

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg csirkemell, kockákra vágva
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 300 g koktél paradicsom
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál oregánó
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 500 g penne tészta
  • 20 dkg sajt

1. Lépés

A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk szeletekre és kevéske olajon kezdjük el megdinsztelni. A csirkemelleket vágjuk kockákra, sózzuk meg, majd mikor a hagymát megpirultak, tegyük hozzá a lábashoz. Ízlés szerint borsozzuk és szórjuk meg a fűszerekkel.

2. Lépés

Tegyünk fel egy nagy lábas bő sós vizet, majd főzzük meg benne a tésztát. Mikor a csirkemellek nagyjából megpuhultak tegyük hozzá a tejfölt s keverjük el. Addig főzzük, ameddig el kezd besűrűsödni, majd utána jöhet bele a félbevágott koktél paradicsom. Rottyantsuk össze, majd le is vehetjük a tűzről.

3. Lépés

Olajozzunk ki egy magas falú tepsit. A húsos szószt keverjük össze a készre főtt penne tésztával, majd öntsük a tepsibe. A tetejére tegyük a reszelt sajtot, majd azt szórjuk meg bazsalikommal és oregánóval, majd tegyük 200°C-ra előmelegített sütőbe. Akkor vehetjük ki, mikor kezd megpirulni a tetején a tejfölös szósz és a sajt.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

11 096 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyors citromos spagetti

  • Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával

  • Penne baconös-tejfölös szószban

  • Fűszeres húsgolyó gombamártással

  • Sajtos húsos penne tészta

Kommentek