Padlizsános-pestos panini
2012-07-31- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
A Három “P”. Finom padlizsán, olaszos pesto egy ropogós paninivel ötvözve.
Ezeket szerezd be:
- 1 nagy padlizsán
- 4 baguette
- 4 szelet sovány mozzarella sajt
- 2 evőkanál pesto
- 8 vékony szeletelt paradicsom
- só ízlés szerint
- olívaolaj
1. Lépés
Vágjuk a padlizsánt kb. fél cm vastagságú szeletekre. Helyezzük a padlizsán szeleteket egy papírtörlőre, sózzuk, és tegyük félre kb. 30 percre. Ettől a padlizsán levet ereszt, amit majd le tudunk törölni.
2. Lépés
Melegítsük elő a sütőnket, a grillt vagy egy kenyérsütőt. Enyhén fújjuk be a padlizsánokat olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Amikor forró a grill vagy sütő, süssük meg a padlizsánt (kb. 7-8 percig), egyszer fordítsuk meg őket.
3. Lépés
Szeleteljük fel a kenyeret, vagy a baguette-t és helyezünk rá 2-3 karika padlizsánt, 1 szelet mozzarella vagy trappista sajtot, 1/2 evőkanál pestot, 2 szelet paradicsomot. Egyébként tehetünk bele főtt tojást, salátát vagy más zöldséget is.
4. Lépés
A még meleg sütőbe helyezzük a szendvicset és kicsit pirítsuk meg mindkét felét, hogy a sajt és a szósz megolvadjon benne.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 275 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
336 kcal -
Zsír
8,5 g -
Fehérje
11,4 g -
Szénhidrát
50 g