Őszi szelet
2014-03-28- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
Bár még koránt sincs ősz, de megéri kipróbálni ezt a nagyon finom gesztenyével töltött süteményt.
Ezeket szerezd be:
- A csokis piskótához:
- 5 tojás
- 12 deka liszt
- 10 deka cukor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 csg sütőpor
- fél deci olaj
- fél deci víz
- Krém:
- 25 deka gesztenyemassza
- 6 szem aszalt szilva (vagy más aszalt gyümölcs, ha nincs kéznél)
- 2,5 deci tejszín
- 3 deka porcukor
- A tetejére:
- 10 deka étcsoki
- 5 deka fehér csokoládé
- 5 deka margarin
- fél deci olaj
1. Lépés
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét 6 deka cukorral felverem, a tojások sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal és a kakaóporral habosra kikeverem.
2. Lépés
A csokis masszába a felvert fehérjét belekeverem, és utána hozzáadom a sütőporos lisztet. 34×32-es sütőpapiros tepsibe simítom és 170 fokon 15 perc alatt megsütöm.
3. Lépés
Amikor kisült és kihűlt a tésztát két lapra vágom.
A krémhez a tejszínt a cukorral felverem, a gesztenyemasszához adom az apróra vágott aszalt gyümölcsöt.
4. Lépés
Ezzel a krémmel az egyik lapot megtöltöm és a másikat a tetejére teszem.
A csokoládékat gőz felett felolvasztom és a felső lapra márványozottan felkenem.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 348 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
821 kcal -
Zsír
51.2g -
Szénhidrát
87.1g -
Fehérje
10.2g -
Koleszterin
755mg -
Cukor
10.2g