Őszi szelet

2014-03-28
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Bár még koránt sincs ősz, de megéri kipróbálni ezt a nagyon finom gesztenyével töltött süteményt.

Ezeket szerezd be:

  • A csokis piskótához:
  • 5 tojás
  • 12 deka liszt
  • 10 deka cukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csg sütőpor
  • fél deci olaj
  • fél deci víz
  • Krém:
  • 25 deka gesztenyemassza
  • 6 szem aszalt szilva (vagy más aszalt gyümölcs, ha nincs kéznél)
  • 2,5 deci tejszín
  • 3 deka porcukor
  • A tetejére:
  • 10 deka étcsoki
  • 5 deka fehér csokoládé
  • 5 deka margarin
  • fél deci olaj

1. Lépés

A tojásokat szétválasztom. A fehérjét 6 deka cukorral felverem, a tojások sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal és a kakaóporral habosra kikeverem.

2. Lépés

A csokis masszába a felvert fehérjét belekeverem, és utána hozzáadom a sütőporos lisztet. 34×32-es sütőpapiros tepsibe simítom és 170 fokon 15 perc alatt megsütöm.

3. Lépés

Amikor kisült és kihűlt a tésztát két lapra vágom.
A krémhez a tejszínt a cukorral felverem, a gesztenyemasszához adom az apróra vágott aszalt gyümölcsöt.

4. Lépés

Ezzel a krémmel az egyik lapot megtöltöm és a másikat a tetejére teszem.
A csokoládékat gőz felett felolvasztom és a felső lapra márványozottan felkenem.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 348 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    821 kcal
  • Zsír

    51.2g
  • Szénhidrát

    87.1g
  • Fehérje

    10.2g
  • Koleszterin

    755mg
  • Cukor

    10.2g