Őszi gyümölcsleves

2013-09-17
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Most, hogy itt a szőlőszezon, készítsünk egy finom nyár végi gyümölcslevest.

Ezeket szerezd be:

  • 1 közepes sárgadinnye fele
  • 3 közepes banán
  • 4 körte
  • 150 g szőlő
  • 300 ml tejszín
  • 300 ml tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 db vanília
  • szegfűszeg ízlés szerint

1. lépés

A gyümölcsöket megmossuk, majd az összeset apró darabokra vágjuk (kivétel a szőlőt), és annyi vízben, hogy éppen ellepje őket, feltesszük főni. Hozzáadunk kb. 2 ek kristálycukrot, őrölt szegfűszeget és 2-3 cm vaníliarúd kikapart belsejét.

2. lépés

Míg fő, a fél zacskó pudingport simára keverünk a tejszínnel. Ha nem lett elég híg, tejet öntünk hozzá. Ha a gyümölcsök felforrtak a fazékban, alacsonyabb lángra kapcsoljuk, és beleöntjük a habarást, alaposan elkavarunk. Ezután még hideg tejjel hígítjuk, attól függ, mennyire akarjuk folyósra.

3. lépés

A habarás táljába beleszedünk 2 ek tejfölt, kiszedünk rá egy kis levest, és szétkavarjuk hígra. Ezt követően beleöntjük a levesbe, és kavarunk rajta egyet, majd lekapcsoljuk. A levest úgy hűtjük le – hogy be tudjuk tenni a hűtőbe -, hogy a fazekat beleállítjuk a hideg vízzel töltött csapba, amelynek a vizét folyamatosan cseréljük, ha felmelegedett.

 

Fogás: , Cimkék: , Hozzávalók: , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 478 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hideg eperleves recept

  • Sárgadinnye-krémleves szalámival

  • Tejszínes narancskrémleves

  • Brandy-s gyümölcsleves hidegen

  • Hideg sárgadinnyeleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

  • Zsír

  • Szénhidrát

  • Fehérje