Őszi gyümölcsleves
2013-09-17- Típus: Gyümölcslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Most, hogy itt a szőlőszezon, készítsünk egy finom nyár végi gyümölcslevest.
Ezeket szerezd be:
- 1 közepes sárgadinnye fele
- 3 közepes banán
- 4 körte
- 150 g szőlő
- 300 ml tejszín
- 300 ml tej
- 2 evőkanál tejföl
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
- 1 db vanília
- szegfűszeg ízlés szerint
1. lépés
A gyümölcsöket megmossuk, majd az összeset apró darabokra vágjuk (kivétel a szőlőt), és annyi vízben, hogy éppen ellepje őket, feltesszük főni. Hozzáadunk kb. 2 ek kristálycukrot, őrölt szegfűszeget és 2-3 cm vaníliarúd kikapart belsejét.
2. lépés
Míg fő, a fél zacskó pudingport simára keverünk a tejszínnel. Ha nem lett elég híg, tejet öntünk hozzá. Ha a gyümölcsök felforrtak a fazékban, alacsonyabb lángra kapcsoljuk, és beleöntjük a habarást, alaposan elkavarunk. Ezután még hideg tejjel hígítjuk, attól függ, mennyire akarjuk folyósra.
3. lépés
A habarás táljába beleszedünk 2 ek tejfölt, kiszedünk rá egy kis levest, és szétkavarjuk hígra. Ezt követően beleöntjük a levesbe, és kavarunk rajta egyet, majd lekapcsoljuk. A levest úgy hűtjük le – hogy be tudjuk tenni a hűtőbe -, hogy a fazekat beleállítjuk a hideg vízzel töltött csapba, amelynek a vizét folyamatosan cseréljük, ha felmelegedett.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 478 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
-
Zsír
-
Szénhidrát
-
Fehérje