Őrségi májgombócleves gyorsan

2014-10-14
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Mióta a lányunk itthon van, a feleségem örökösen süt-főz. Ma volt végre egy rövid idő, hogy be tudtam jutni a konyhába. No nem valami komolyabbat főzni, csak egy gyors tasakos levest elkészíteni egy kis extrával.

Ezeket szerezd be:

  • 1 tasak őrségi májgombócleves (maggi)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 0.5 db kisebb zellergumó
  • 1 db csípős hegyespaprika (piros)
  • 2 db cseresznyepaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 4 szál zellerlevél
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)

1. Lépés

Egy fazékban felteszek 8 dl vizet főni.

2. Lépés

Beleteszem a darabolt zöldségeket, fűszereket.

3. Lépés

Amikor a zöldségek félig megfőttek, beleöntöm a tasak tartalmát, s időnként megkavarva, közepes lángon bő 10 percig főzöm.

4. Lépés

Tálaláskor díszítem egy szelet paprikával és zellerlevelekkel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 186 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    470 kcal
  • Zsír

    12 g
  • Koleszterin

    90 mg
  • Szénhidrát

    70,7 g
  • Cukor

    15,4 g
  • Fehérje

    24 g