Nutellás piskótatekercs
2013-03-22- Típus: Piskótatekercs
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ha gyors édességre vágyunk, akkor a következő recept nekünk való. Nem csak nutellával, de bármi mással megtölthetjük: lekvárral, tejszínhabbal, bármilyen vajas krémmel.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojás
- 12 dkg porcukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 5,5 dkg vaj
- Nutella
1. lépés
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. Szitáljuk egy tálba a porcukrot, majd a tojássárgájával keverjük habosra. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
2. lépés
3,5 dkg vajat megolvasztunk és egy kicsit hagyjuk kihűlni. Apránként keverjük a cukros tojássárgájához a liszttel és a vaníliás cukorral együtt. A legvégén beleforgatjuk a tojásfehérjét, óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjön össze a hab.
3. lépés
A sütőt 200°C-ra melegítjük. Megvajazunk egy megfelelő méretű sütőpapírt, kibéleljük a tepsinket, a sütőpapírt úgy méretezzük, hogy a tepsi peremén is legyen. A tésztát beleöntjük. Akkora tepsit kell találnunk, hogy a tészta ne legyen fél cm-nél magasabban. Betesszük a sütőbe és 8-10 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
4. lépés
Ha a tészta kész, borítsuk enyhén vizes, tiszta konyharuhára és óvatosan húzzuk le a hátuljáról a sütőpapírt. A tésztát megkenjük Nutellával, majd feltekerjük. A két végét levágjuk, elmajszoljuk, majd a tetejét meghintjük porcukorral.
Értékelések
(4.7 / 5)
7 személy értékelt
11 765 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
156 kcal -
Zsír
8.7g -
Szénhidrát
14.7g -
Fehérje
4.8g