Nutellás piskótatekercs

2013-03-22
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ha gyors édességre vágyunk, akkor a következő recept nekünk való. Nem csak nutellával, de bármi mással megtölthetjük: lekvárral, tejszínhabbal, bármilyen vajas krémmel.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5,5 dkg vaj
  • Nutella

1. lépés

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. Szitáljuk egy tálba a porcukrot, majd a tojássárgájával keverjük habosra. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

2. lépés

3,5 dkg vajat megolvasztunk és egy kicsit hagyjuk kihűlni. Apránként keverjük a cukros tojássárgájához a liszttel és a vaníliás cukorral együtt. A legvégén beleforgatjuk a tojásfehérjét, óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjön össze a hab.

3. lépés

A sütőt 200°C-ra melegítjük. Megvajazunk egy megfelelő méretű sütőpapírt, kibéleljük a tepsinket, a sütőpapírt úgy méretezzük, hogy a tepsi peremén is legyen. A tésztát beleöntjük. Akkora tepsit kell találnunk, hogy a tészta ne legyen fél cm-nél magasabban. Betesszük a sütőbe és 8-10 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

4. lépés

Ha a tészta kész, borítsuk enyhén vizes, tiszta konyharuhára és óvatosan húzzuk le a hátuljáról a sütőpapírt. A tésztát megkenjük Nutellával, majd feltekerjük. A két végét levágjuk, elmajszoljuk, majd a tetejét meghintjük porcukorral.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

11 765 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyés tekercs

  • Mákos piskótarolád almás krémmel

  • Diós-csokis szelet

  • Citromos rolád

  • Csokis-kókuszos tekercs gluténmentesen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    156 kcal
  • Zsír

    8.7g
  • Szénhidrát

    14.7g
  • Fehérje

    4.8g