Natúr panna cotta recept
2013-09-18- Típus: Panna cotta
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 15 perc
Csak nem régen találkoztam az első panna cotta receptemmel, de rögtön megbabonázott. Hiába natúr módon készül, a végeredmény még is izgalmas!
Ezeket szerezd be:
- 250 ml tejszín
- 250 ml tej
- 40 g vaníliás cukor
- 2 db zselatinlap
- 1 tk vanília kivonat
1. Lépés
A tejszínt a tejjel, a cukorral és a vanília kivonattal néhány perc alatt felforraljuk. A zselatinlapokat beletesszük a tejszínes tejbe és addig keverjük, míg teljesen elolvad benne.
2. Lépés
Előveszünk négy felfújt- vagy creme brulee tálkát, hideg vízzel kiöblítjük és elosztjuk bennük a krémet. Megvárjuk míg teljesen kihűl és 5-6 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor egyszerűen kiborítjuk a formából.
Kínáljuk lekvárral, kompóttal, csokireszelékkel, fahéjjal… szinte bárhogyan.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
2 943 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
107 kcal -
Zsír
4.1g -
Szénhidrát
14.9g -
Fehérje
2.6g