Narancsos kalács
2013-01-06- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Amikor ezt a receptet készítem, akkor a ház mindig megtelik finom illatokkal. A sütemény több napig is eláll, én lekvárral szoktam enni, reggelire, de kávé mellé magában is nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 500 g liszt
- 125 g cukor
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 3 tojás
- 125 ml olaj
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 125 ml narancslé
- 2 narancs héja
1. lépés
Reszeljük egy tálba a narancs héját, adjuk hozzá a cukrot és keverjük alaposan össze egy kanállal. Ezután hozzáadjuk a narancslevet, ismét keverjük össze. Jöhet bele a joghurt, az olaj, végül a tojások.
2. lépés
Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, majd keverjük hozzá fokozatosan a narancsos-joghurtos keverékhez.
3. lépés
Öntsük a tésztát egy 25x12cm nagyságú, sütőpapírral bélelt kalácsformába. Süssük előmelegített sütőben (180°C), körülbelül 60 percig. Ellenőrizzük tűpróbával a kivétel előtt.
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
4 400 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
499 kcal -
Zsír
19.6g -
Szénhidrát
75.4g -
Fehérje
8.1g