Mutatós répás piskóta
2013-05-10- Típus: Babapiskótás süti, Piskóták
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Ha csak ránézek a következő süteményre, menten elolvadok. Finom répaleves réteg a hab és a piskóta között. Isteni!
1 csésze mérete: 250 ml
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 3 tojás
- 3/4 csésze cukor
- 1,5 teáskanál ecet
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1/3 csésze liszt
- 1/3 csésze kukoricakeményítő
- Répás réteg:
- 1l sárgarépalé (de lehet multivitamin is)
- 2 vanília puding
- 4 evőkanál cukor (ha nem lenne elég édes a gyümölcslé)
- Tejszínes réteg:
- 250g mascarpone
- 250ml tejszín
- 1 csomag zselatin
- + 10-12 babapiskóta
1. lépés
Először kezdjük a piskóta elkészítésével. Egy 25 x 36 cm-es tepsit vajazzunk ki, fedjük be sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A búzalisztet, a kukoricakeményítőt és a sütőport keverjük össze, és tegyük félre. A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A fehérjét kemény habbá verjük, a végén adjuk hozzá a cukrot fokozatos keverés mellett. Egy külön tálban keverjük össze a tojássárgáját, az ecetet, majd öntsük hozzá a fehérjés habhoz és óvatos mozdulatokkal keverjük össze. Legvégül jöhet bele a lisztes-sütőporos keverék, majd simára keverjük.
2. lépés
A tésztát öntsük a tepsibe és süssük 30 percig, amíg aranybarna színű lesz. Sütés után vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni (lehűlés után óvatosan távolítsuk el a papírt róla). Helyezzük vissza egy magas falú tepsibe.
3. lépés
A répaleves réteg elkészítése: Kb. 300-350 ml gyümölcslevet öntsük egy tálba, és keverjük el benne a két pudingot. A többi levet felforraljuk a cukorral, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket és tovább főzzük alacsony lángon, amíg a keverék besűrűsödik.
A narancssárga réteget öntsük a piskóta tetejére. Vegyünk néhány babapiskótát és óvatosan nyomjuk a krémre, majd tegyük félre kihűlni.
4. lépés
Tejszínes zselé elkészítése: A zselatint feloldjuk 200-220 ml vízben, pár percre félre tesszük. A tejszínt keményre verjük, majd az alaposan felkevert mascarponéval összedolgozzuk. Hozzáöntjük a zselatint és egy robotgép segítségével alaposan elkeverjük. Amikor szép sima, akkor rákenjük a megszilárdult répás réteg tetejére és legalább 3-4 órán keresztül hűtőben tároljuk.
Tálalás előtt díszítsük reszelt csokoládéval.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
8 123 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
573 kcal -
Zsír
21.1g -
Szénhidrát
88g -
Fehérje
9.9g