Mutatós répás piskóta

2013-05-10
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Ha csak ránézek a következő süteményre, menten elolvadok. Finom répaleves réteg a hab és a piskóta között. Isteni!

1 csésze mérete: 250 ml

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 3 tojás
  • 3/4 csésze cukor
  • 1,5 teáskanál ecet
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1/3 csésze liszt
  • 1/3 csésze kukoricakeményítő
  • Répás réteg:
  • 1l sárgarépalé (de lehet multivitamin is)
  • 2 vanília puding
  • 4 evőkanál cukor (ha nem lenne elég édes a gyümölcslé)
  • Tejszínes réteg:
  • 250g mascarpone
  • 250ml tejszín
  • 1 csomag zselatin
  • + 10-12 babapiskóta

1. lépés

Először kezdjük a piskóta elkészítésével. Egy 25 x 36 cm-es tepsit vajazzunk ki, fedjük be sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

A búzalisztet, a kukoricakeményítőt és a sütőport keverjük össze, és tegyük félre. A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A fehérjét kemény habbá verjük, a végén adjuk hozzá a cukrot fokozatos keverés mellett. Egy külön tálban keverjük össze a tojássárgáját, az ecetet, majd öntsük hozzá a fehérjés habhoz és óvatos mozdulatokkal keverjük össze. Legvégül jöhet bele a lisztes-sütőporos keverék, majd simára keverjük.

2. lépés

A tésztát öntsük a tepsibe  és süssük 30 percig, amíg aranybarna színű lesz. Sütés után vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni (lehűlés után óvatosan távolítsuk el a papírt róla). Helyezzük vissza egy magas falú tepsibe.

3. lépés

A répaleves réteg elkészítése: Kb. 300-350 ml gyümölcslevet öntsük egy tálba, és keverjük el benne a két pudingot. A többi levet felforraljuk a cukorral, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket és tovább főzzük alacsony lángon, amíg a keverék besűrűsödik.
A narancssárga réteget öntsük a piskóta tetejére. Vegyünk néhány babapiskótát és óvatosan nyomjuk a krémre, majd tegyük félre kihűlni.

4. lépés

Tejszínes zselé elkészítése: A zselatint feloldjuk 200-220 ml vízben, pár percre félre tesszük. A tejszínt keményre verjük, majd az alaposan felkevert mascarponéval összedolgozzuk. Hozzáöntjük a zselatint és egy robotgép segítségével alaposan elkeverjük. Amikor szép sima, akkor rákenjük a megszilárdult répás réteg tetejére és legalább 3-4 órán keresztül hűtőben tároljuk.

Tálalás előtt díszítsük reszelt csokoládéval.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

8 123 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás lepény recept

  • Mangós piskóta

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Epres hamis tiramisu eperlikőrrel

  • Egyszerű meggyes piskóta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    573 kcal
  • Zsír

    21.1g
  • Szénhidrát

    88g
  • Fehérje

    9.9g