Mogyoróvajas sushi

2012-05-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Mindenki tudja, hogy a sushi Japánból származó rizzsel, nyershalakkal és zöldségekből készülő tekercsek, ami itthon is nagyon divatos. Ez a recept egy olyan változat, mi nem nyers halból készül, ezért a gyerekek is imádni  fogják!

Ezeket szerezd be:

  • 2 evőkanál krémes mogyoróvaj
  • 2 evőkanál lekvár
  • 4-6 szelet piknik kenyér
  • 1 csomag rizs

1. Lépés

Először is főzzük ki a tasakos rizst (erre talán olyan rizs jó, ami nem válik el egymástól, hanem kicsit összetapad). A kenyerekről vágjuk le a keményebb héja részt, majd egy sodrófával próbáljuk meg laposra kinyújtani.

2. Lépés

A rizst a lekvárt és a mogyoróvajat keverjük össze egy tálban, majd kenjük rá a kenyerekre. Tekerjük fel őket jó szorosan, majd vágjuk őket kis sushi formákra.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 801 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Garnírozott karfiol recept

  • Gyors citromos spagetti

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Töltött paprika és paradicsom kolbászhússal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    432,3 kcal
  • Összes zsír

    17,8 g
  • Szénhidrát

    59,1 g
  • Fehérje

    12,0 g
  • Cukrok

    24,5 g