Mogyoróvajas sushi
2012-05-09- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Mindenki tudja, hogy a sushi Japánból származó rizzsel, nyershalakkal és zöldségekből készülő tekercsek, ami itthon is nagyon divatos. Ez a recept egy olyan változat, mi nem nyers halból készül, ezért a gyerekek is imádni fogják!
Ezeket szerezd be:
- 2 evőkanál krémes mogyoróvaj
- 2 evőkanál lekvár
- 4-6 szelet piknik kenyér
- 1 csomag rizs
1. Lépés
Először is főzzük ki a tasakos rizst (erre talán olyan rizs jó, ami nem válik el egymástól, hanem kicsit összetapad). A kenyerekről vágjuk le a keményebb héja részt, majd egy sodrófával próbáljuk meg laposra kinyújtani.
2. Lépés
A rizst a lekvárt és a mogyoróvajat keverjük össze egy tálban, majd kenjük rá a kenyerekre. Tekerjük fel őket jó szorosan, majd vágjuk őket kis sushi formákra.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 801 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
432,3 kcal -
Összes zsír
17,8 g -
Szénhidrát
59,1 g -
Fehérje
12,0 g -
Cukrok
24,5 g