Mogyoróvajas kekszek
2014-12-03- Típus: Édes tallérok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 12 perc
- Elkészítés: 25 perc
A minap megint kaptam egyik kedves amerikai ismerősömtől egy ár üveg mogyoróvajat. Mihez is kezdenék vele?
Ezeket szerezd be:
- 125g vaj
- 65g kristálycukor
- 65g barna cukor
- 3 ml vanília aroma
- 150g mogyoróvaj
- 1 nagy tojás
- 210g liszt
- 2 csipet só
- 1 kiskanál szódabikarbóna
1. Lépés
A vajat, a cukrot és vaníliát keverjük össze, majd jöhet a mogyoróvaj és a tojás. Dolgozzuk simára.
2. Lépés
Szitáljuk hozzá a maradék száraz hozzávalót, legvégül jöhet bele a cukor is. Alakítsunk belőle kis golyókat és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Nyomkodjuk le egy kicsikét, akár szép formákat is alakíthatunk belőle.
3. Lépés
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük őket. Rácson hűtsük őket. Tejjel, kávéval isteni!
forrás: biscuitbarrel.wordpress.com
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 250 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
485 kcal -
Zsír
29.3g -
Szénhidrát
48.5g -
Fehérje
10.2g -
Koleszterin
72mg -
Cukor
21g