Mimóza szelet
2013-11-24- Típus: Habos sütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ezt a süteményt első alkalommal készítettem, tetszik a finom citromos íze.
Ezeket szerezd be:
- Hozzávalók a tésztához:
- 50 deka liszt
- 15 deka margarin vagy zsír
- 10 deka porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 csg sütőpor
- 1 deci tejföl
- Krém hozzávalói:
- 4 kanál liszt
- 5,5 deci tej
- 20 deka margarin
- 20 deka porcukor
- 2 citrom leve
- sárgabaracklekvár
1. lépés
A tészta hozzávalóiból kellemes könnyű tésztát gyúrok. Négy egyforma darabra elosztom.
A sütőt margarinnal kikentem és liszttel meghintettem.
2. lépés
A lapokat egyenként kinyújtottam és a 24×22-es méretű tepsibe kisütöttem. A lapokat sütés előtt megböködtem, hogy ne púposodjon fel süléskor a tészta.
Amikor az első két lapot kisütöttem az egyik lapot lekvárral megkentem és a másikat ráhelyeztem.
3. lépés
Amikor kihűlt a krémet tettem a második lapra erre a harmadik lap került a harmadikat ismét lekvárral lekentem, és a negyedik kisült lapot rátettem. Hűtőbe tettem egy éjszakára majd másnap szeleteltem és porcukorral megszórtam.
4. lépés
A krém készítése:
A tejbe a lisztet csomómentesre kikevertem és kis gázon állandó keverés mellett besűrítettem. Hagytam kihűlni.
A margarinból és porcukorból krémet kevertem és a citromok levét hozzáadtam. Amikor a tejes lisztes pép kihűlt a kettőt összekevertem és ezzel töltöttem meg a középső lapot.
Értékelések
(4.5 / 5)
6 személy értékelt
8 530 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
795 kcal -
Zsír
40.7g -
Koleszterin
63mg -
Szénhidrát
99.1g -
Cukor
43.4g -
Fehérje
10.8g