Metélőhagymás tojáskrém
2012-12-31- Típus: Sós krémek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ha valamivel szeretnénk feldobni a pirítósunkat, vagy csak egy egyszerű étvágygerjesztő szendvicset készítenénk a nagy Szilveszteri parti előtt, akkor ezt a krémet bátran használjuk. Tulajdonképpen bármilyen zöldfűszerrel tudjuk variálni, legyen az bazsalikom, tárkony, metélőhagyma, snidling, oregánó, petrezselyem. Minddel nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojás
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál lágy vaj vagy margarin habosra keverve
- 4 evőkanál majonéz
- 1/2 tk só
- 1/2 tk bors
- 1/2 tk pirospaprika
- 2 tk bazsalikom
- 4 evőkanál metélőhagyma (apróra vágva)
- 1 kisebb lilahagyma
1. Lépés
Kezdjük a tojások főzésével. Jó sós vízben, forrástól számítva 10 percig főzzük őket. A tojásokat ezután kettévágjuk, a sárgájukat kikaparjuk, majd egy tálban összenyomkodjuk. A sárgájához keverjük a többi hozzávalót.
2. Lépés
A tojások fehér részét vágjuk nagyon apróra, vagy daráljuk le, majd keverjük hozzá a sárgájához és keverjük el a fűszerekkel. Legvégül nagyon apróra vágjuk a lilahagymát, azt is hozzákeverjük. A krémet hűtőben tároljuk, több napig is eláll.
Értékelések
(4.3 / 5)
6 személy értékelt
11 723 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
206 kcal -
Zsír
16.7g -
Szénhidrát
7.8g -
Fehérje
7.5g