Mentás borsóleves

2013-10-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 5 perc

A következő variáció kicsit furcsán hangozhat, pedig egyáltalán nem az. Aki szereti a különlegességeket, annak kötelező megkóstolnia.

Ezeket szerezd be:

  • 450g + 1 marék fagyasztott borsó
  • 800 ml meleg víz (közvetlenül a vízforralóból)
  • 1 evőkanál Vegeta
  • kis marék apróra vágott menta
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 tk majoránna
  • só, bors

1. Lépés

Tegyük a 450g fagyasztott borsót egy turmixgépbe (lehetőleg olyanba, ami hőálló üvegű), és öntsük hozzá a forró vizet. Hagyjuk a borsót egy kicsit kiengedni, majd tegyünk belőle félre 1 maréknyit. Adjunk a turmixgépbe a maréknyi mentát és a Vegetát.

2. Lépés

Ízesítsük kedvünk szerint majoránnával, sóval és borssal. Dolgozzuk simára, majd hűtsük le. Ekkor jöhet hozzá a félretett borsó. Tálaljuk, tejszínnel elkeverve és néhány apróra vágott mentával.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 915 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    96 kcal
  • Zsír

    0.8g
  • Szénhidrát

    16.7g
  • Fehérje

    6.2g