Mentás borsóleves
2013-10-15- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 5 perc
A következő variáció kicsit furcsán hangozhat, pedig egyáltalán nem az. Aki szereti a különlegességeket, annak kötelező megkóstolnia.
Ezeket szerezd be:
- 450g + 1 marék fagyasztott borsó
- 800 ml meleg víz (közvetlenül a vízforralóból)
- 1 evőkanál Vegeta
- kis marék apróra vágott menta
- 2 evőkanál tejszín
- 1 tk majoránna
- só, bors
1. Lépés
Tegyük a 450g fagyasztott borsót egy turmixgépbe (lehetőleg olyanba, ami hőálló üvegű), és öntsük hozzá a forró vizet. Hagyjuk a borsót egy kicsit kiengedni, majd tegyünk belőle félre 1 maréknyit. Adjunk a turmixgépbe a maréknyi mentát és a Vegetát.
2. Lépés
Ízesítsük kedvünk szerint majoránnával, sóval és borssal. Dolgozzuk simára, majd hűtsük le. Ekkor jöhet hozzá a félretett borsó. Tálaljuk, tejszínnel elkeverve és néhány apróra vágott mentával.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 915 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
96 kcal -
Zsír
0.8g -
Szénhidrát
16.7g -
Fehérje
6.2g