Meggyes jégkrém

2012-07-17
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Hát mit mondjak. Nem tudok ellenállni ezeknek a szép jégkrémeknek. Annyira jól néznek ki és finomak, hogy szerelembe estem velük.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg meggy
  • 1/2 csésze víz
  • 1/4 csésze cukor
  • 3 evőkanál friss limelé és a lime héja

1. Lépés

Magozzuk ki a meggyet, amennyiben frissen a fáról szedtük, de használhatunk fagyasztott változatot vagy befőttet is. Egy közepes méretű lábasban közepes lángon kezdjük el főzni a meggyet, a vizet, cukrot és lime levét és héját, és főzzük, amíg a gyümölcs nagyon lágy lesz, kb. 10-15 percig.

2. Lépés

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten. Mikor kihűlt, tegyük egy turmixgépbe és pürésítjük, majd szűrjük át. Öntsük joghurtos poharakba, vagy jégkrém készítő formákba. Fagyasszuk legalább 4 órán át.

Fogás: Hozzávalók: , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 129 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pimm’s jégkrém

  • Lime és kókusz jégkrém

  • Málnás-meggyes jégkrém

  • Rozmaringos grépfrút jégkrém

  • Kókuszos-mangó jégkrém

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    122 kcal
  • Zsír

    0,2 g
  • Szénhidrát

    31 g
  • Fehérje

    1,3 g