Meggyes jégkrém
2012-07-17- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 35 perc
Hát mit mondjak. Nem tudok ellenállni ezeknek a szép jégkrémeknek. Annyira jól néznek ki és finomak, hogy szerelembe estem velük.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg meggy
- 1/2 csésze víz
- 1/4 csésze cukor
- 3 evőkanál friss limelé és a lime héja
1. Lépés
Magozzuk ki a meggyet, amennyiben frissen a fáról szedtük, de használhatunk fagyasztott változatot vagy befőttet is. Egy közepes méretű lábasban közepes lángon kezdjük el főzni a meggyet, a vizet, cukrot és lime levét és héját, és főzzük, amíg a gyümölcs nagyon lágy lesz, kb. 10-15 percig.
2. Lépés
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten. Mikor kihűlt, tegyük egy turmixgépbe és pürésítjük, majd szűrjük át. Öntsük joghurtos poharakba, vagy jégkrém készítő formákba. Fagyasszuk legalább 4 órán át.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 129 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
122 kcal -
Zsír
0,2 g -
Szénhidrát
31 g -
Fehérje
1,3 g